Capcom i Niatic rade na Monster Hunter igri u Pokemon GO stilu

0
60
capcom-i-niatic-rade-na-monster-hunter-igri-u-pokemon-go-stilu

Krajem 2022. godine, Capcom je objavio da se udružio sa TiMi-jem kako bi proizveo novu mobilnu igru iz Monster Hunter franšize. Kako se ispostavilo, postojao je još jedan projekat u radu sa stručnjacima za AR u Niantic-u. Ove nedelje, Capcom i Niantic su otkrili Monster Hunter Now, igru sličnu po stilu Pokemon Go, ali za fanove Monster Hunter-a.

Monster Hunter Now će se uputiti na iOS i Android uređaje kasnije ove godine. Igrači će morati da lutaju po svom stvarnom okruženju kako bi pronašli čudovišta u svetu za borbu. Takođe ćete imati mogućnost da se udružite sa drugim ljudima koji igraju igru u blizini da biste preuzeli izazovnije borbe.

Ako ne želite da stojite napolju, možete koristiti predmet u igri poznat kao paintball, koji će vam omogućiti da označite čudovište na koje naiđete u divljini i da se borite protiv njega kada se vratite kući, ovo se otvara mogućnost da igrači mogu da se uđu u igru tokom jutarnjeg putovanja, označe čudovište i onda krenu u borbu kada se vrate kući (ili kada stignu na posao hehe).

Franšiza Monster Hunter prodata je u više od 90 miliona jedinica širom sveta, tako da je popularna. Ostaje da se vidi da li će dostići popularnost Pokemon Go-a ili ne, ali mnogi drugi studiji su isprobali slične igre i ugasili ih u roku od nekoliko godina. Pre nekoliko godina, Microsoft je ugasio svoju mobilnu igru Minecraft AR, a nedavno je CD Projekt Red ugasio svoju AR igru sa Witcher tematikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More