Callisto Protocol je koštao 162 miliona dolara u produkciji, ali prodaja teče slabo

0
34
callisto-protocol-je-kostao-162-miliona-dolara-u-produkciji,-ali-prodaja-tece-slabo

FOTO: Striking Distance Studios

Čini se da je KRAFTON potrošio 162 miliona dolara da bi napravio prvu horor igru od Striking Distance Studios, The Callisto Protocol. Štaviše, prema izveštajima, igra nije uspela i neće dostići početni cilj od 5 miliona prodaje.

Kao što je M-K-Odyssey izvestio:

„Prema Kraftonovom poslovnom izveštaju i kvartalnom izveštaju, kompanija je američkoj podružnici ‘Striking’ platila oko 196 milijardi južnokorejskih vona, uključujući 5,4 milijarde vona 2020., 77 milijardi vona 2021. i 113,6 milijardi vona od januara do septembra prošle godine. Distance Studio’ (SDS), developeru Callisto Protocol.

U dolarima, Callisto Protocol košta 162 miliona dolara. Ili je to barem iznos koji je KRAFTON platio Striking Distance Studios u protekle tri godine.

Štaviše, igra nije uspela i verovatno neće dostići svoj prvobitni cilj prodaje.

Analitička firma Samsung Securities očekivala je kumulativnu prodaju od 5 miliona primeraka. Međutim, i s obzirom na trenutni rang prodaje, kumulativna prodaja od 2 miliona primeraka neće biti laka do ove godine.

Malo iznenađuje da je KRAFTON očekivao da će se nova horor franšiza prodati u 5 miliona kopija. Čak i da je igra imala pozitivne kritike, tih 5 miliona bi bili težak zadatak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More