Bez ikakve sumnje, „Call of Duty: WWII“ reklamiran je kao vesnik promene u „Call of Duty“ svetu, jer se njime fokus franšize vraća na borbu na zemlji. Iako „Call of Duty: WWII“ predstavlja osveženje koje godinama nismo videli u ovom serijalu, može li se isto reći i za „Resistance“, prvi DLC za ovaj novi naslov?

„Resistance“ sadrži dve potpuno nove multiplejer mape, Valkyrie i Anthropod, kao i prerađenu staru mapu pod nazivom Occupation. Pored ove tri mape za multiplejer, „Resistance“ nam donosi i jednu mapu posebno napravljenu za War play, Operation Intercept i, naravno, potpuno novu mapu za zombi režim po imenu The Darkest Shore. Iznova i iznova smo svedoci činjenice da kreatori „Call of Duty“ igara koriste iste formule, kako u pogledu igre kao celine, tako i vezano za sadržaj koji dobijamo uz DLC. Iako kompanija Sledgehammer nije značajno izmenila ovu formulu, promenili su par stvari u vezi ovog prvog DLC, a ako ste ljubitelj War game režima, nećete biti razočarani.

Ukoliko ste želeli da se prošetate, ili pak protrčite, kroz početak 1940-ih godina tokom Drugog svetskog rata, sve mape na sjajan način simuliraju razaranje i gubitke koje su mnogi ljudi iskusili u to vreme. Naravno, ovo možda nije precizan razlog zbog kojeg bi trebalo da budete uzbuđeni zbog najnovijeg DLC, ali moramo pohvaliti način na koji je Sledgehammer prikazala taj period. Pored toga, „Resistance“ u najmanju ruku dodaje neophodnu raznovrsnost mapa u „Call of Duty: WWII“.

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Prva nova multiplejer mapa, Valkyrie, zasnovana je na grupi bunkera koje je Hitler koristio za vreme rata, a nema sumnje u to da izgleda neverovatno. Postoji gomila stvari koje možete posmatrati, od raznih bunkera i ratnih rekvizita raštrkanih po mapi. A definitivno ćete pažljivo posmatrati, jer se kamperi kriju iza svakog ugla i u svakom od ovih bunkera. Valkyrie je relativno mala mapa, pa je kao rezultat toga broj mesta na kojima se možete stvoriti donekle ograničen. Međutim, ukoliko uspete da se živi izvučete sa lokacije na kojoj ste se stvorili, možete izabrati bilo koju od 3 putanje i napraviti priličnu štetu. Iako postoji puno mesta sa skrivanje od vatre i par postavljenih oružja na mapi, ne može se poreći da je ovo mapa koja povlađuje kamperima i igračima koji zarobljavaju igrače na početnim pozicijama. Uprkos tome kako izgleda, ova mapa je verovatno najfrustrirajuća za igru.

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Anthropod je veliki i prostran grad inspirisan operacijom „Antropod“, koji omogućava širok spektar stilova igre. Ne samo da vam je na raspolaganju nekoliko snajperskih gnezda raspoređenih po gradu, tako da nemojte kasnije reći da vas nismo upozorili, već postoje i mnoge putanje kojima možete napasti svoje neprijatelje s boka ukoliko preferirate gerilski stil borbe, a tu je i dosta kutaka u koje se možete smestiti ukoliko više volite da kampujete. A ukoliko želite da popravite svoj ten, uvek možete da idete na kupanje u reci na sredini mape. Naravno, trebalo bi da obratite pažnju na svoje okruženje, jer je ovo veoma prometno područje, pa će vas ovakvo uživanje ostaviti ranjivim na vatru s obe strane. Ovo je, bez sumnje, najbolja mapa u ovom DLC-u, jer će biti zanimljiva bez obzira na to koliko često je igrate i jer daje igračima ono što su tražili: raznolikost.

Occupation je dosta slična sa prigodno nazvanom Resistance mapom za „Modern Warfare 3“ i, iako je uvršćena i u prošlogodišnji „Call of Duty: Modern Warfare“, mnogi igrači su smatrali da to jednostavno nije to. Ukoliko niste upoznati sa postavkom mape, reći ćemo vam samo da koristi uobičajenu „COD“ formulu u vidu tri glavne putanje za brzu borbu. Uprkos ovome, snajperisti često imaju prednost, pošto postoji nekoliko otvorenih tačaka na mapi na kojima su igrači koji više vole borbu na zemlji ranjivi. Ovoga puta ćete se naći na ulicama Pariza, pa će stariji fanovi osetiti nostalgiju, a ako to nije poenta rimejka, ne znamo šta je. Iako nismo neki ljubitelji toga da se dva puta radi rimejk iste mape, kompanije Sledgehammer na sjajan način hvata suštinu originalne mape koju prošlogodišnji „Call of Duty: Infinite Warfare“ nije uspeo.

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Operation Intercept je četvrta mapa „Resistance“ DLC-a, mada je njeno korišćenje ograničeno na War game režim. Iako razumemo privlačnost ovog načina igranja, moramo priznati da nas lično nije previše zaintrigirao. Operation Intercept dodaje nešto novo režimu War. Međutim, iako nam je bila zanimljivija od mapa koje su došle uz originalnu „Call of Duty: WWII“, čini nam se da je to jednostavno više iste stvari. Prvi cilj pruža nešto više raznolikosti, pošto (u zavisnosti od strane) ili spašavate ili držite taoce, pre nego što se prebacite na slične ciljeve: uništite/branite radio sisteme i pratite/zaustavite tenk dok se on kreće kroz mapu. Iako ovde ima dosta stvari iza kojih se možete zakloniti, ne može se poreći da je dim neophodan na svakom koraku.

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Iako se multiplejer mape čine kao nešto što smo već videli, čini se da je nova Nazi Zombie mapa, The Darkest Shore, potpuno drugačija od svega drugog. Ono što moramo priznati u ovom slučaju je da, iako The Darkest Shore nije baš jednostavna, zaista je zabavna. Nova zombi mapa je upravo ono što je kompanija Sledgehammer obećala: mračna i uvrnuta. The Darkest Shore (Najmračnija obala) savršeno opisuje ovu mapu, i ovo je zaista najmračnija obala na kojoj smo ikada bili.

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Call of Duty: WWII Resistance DLC

Nekoliko dana nakon krvavih i užasnih događaja iz „The Final Reich“, prve zombie mape, jedinica prati informacije koje ih vode preko krvave vode do ostrva obavijenog maglom. Ovo je velika mapa sa dosta bunkera, rovova i uskih prolaza koje možete otključati, a koji će kretanje znatno olakšati… sve dok na scenu ne stupi magla. S vremena na vreme će ostrvo prekriti gusta magla, stvarajući ne samo sablasni ambijent, već vam veoma efektivno umanjujući manevarske sposobnosti. Ukoliko se pitate koliki zaista efekat ovo može imati, možda će vas iznenaditi kada saznate da ovo može predstavljati razliku između života i smrti. Nije zaista važno ni koliko ste dobro upamtili mapu, jer će vas vidljivost ograničena na samo par koraka i zombiji koji vas jure dovesti do stanja panike! Ok, moguće je da malo preterujemo, ali sačekajte da vidite velikog zlog zombija sa viškom udova kako zamahuje ka vama, a zatim se povlači natrag u maglu! Može li biti jezivije od toga?

Iako multiplejer mape ne predstavljaju nikakvo sjajno novo otkriće, najnoviji zombi režim je bukvalno ubistven, a bilo da ste ljubitelj War game režima ili ne, uživaćete u njegovom najnovijem izdanju u vidu Operation Intercept. DLC „The Resistance“ predstavlja dobar početak, ali će budući DLC morati da imaju malo više sadržaja i multiplejer mapa kako bi ostavili snažniji utisak. Bilo bi pametnije da je Sledgehammer sačekala sa objavljivanjem najnovijeg „Resistance Division“ kao dela DLC-a, što bi predstavljalo značajnu razliku. Ovo je solidan dodatak dobroj igri, ali jednostavno nije fantastičan. Jedva čekamo da vidimo šta nam donosi sledeći DLC.

 

Zahvaljujemo se firmi ComputerLand na ustupljenom promo kodu za igru.

Article source: https://www.itnetwork.rs/call-of-duty-wwii-resistance-dlc/