Bungie pobedio varalice! Prodava Destiny alata za varanje mora platiti 4,3 miliona dolara odštete

0
51
bungie-pobedio-varalice!-prodava-destiny-alata-za-varanje-mora-platiti-4,3-miliona-dolara-odstete

Već nekoliko godina, pravni tim studija Bungie naporno radi na identifikaciji kreatora cheatova i pruža im tužbe. Jedan od najvećih slučajeva pokrenut je protiv AimJunkies, koji je prošle godine pokušao i nije uspeo da tuži Bungie. Sada je sudija na kraju stao na stranu developera u slučaju, naloživši AimJunkiesu da plati preko 4 miliona dolara odštete.

Ova tužba nije prošla tako glatko kako bi Bungie želeo, jer je u početku sudija odbacio tužbu, što je otvorilo vrata AimJunkiesu za protivtužbu. Protivtužba je takođe odbačena i Bungie je ponovo podneo sopstveni slučaj. Kako je izvestio TorrentFreak, tokom arbitraže, sudija je stao na stranu Bungie-a po tom pitanju, naloživši AimJunkies-u da plati 4,3 miliona dolara odštete za distribuciju softvera kojim se stiče prednost u Destiny 2.

Kako je izvestio TorrentFreak, otkriveno je da je AimJunkies prekršio DMCA nakon što je koristio reverse engineering tehnike za pronalaženje rupa u sigurnosnim sistemima studija Bungie. Sve u svemu, ukupan iznos štete iznosi otprilike 2.500 dolara po svakom činu “zaobilaženja”.

Pravni podnesci pokazuju da je prodato oko 1.361 kopija AimJunkiesovog Destiny 2 alata za varanje. Iako biste pomislili da bi gubitak ovakvog slučaja prisilio prodavca ovakvog softvera da se zatvori, AimJunkies je nažalost i dalje aktivan, iako su njegovi Destiny cheatovi uklonjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More