Bungie konačno najavio igru koja nije Destiny

0
40
bungie-konacno-najavio-igru-koja-nije-destiny

Godinama smo slušali da Bungie radi na novom projektu odvojenom od Destiny-a. Curenje informacija je ukazivalo na to da bi to mogao biti revival studijske pucačine iz prvog lica Marathon iz 1994. godine. Konačno, kao deo PlayStation Showcase-a, Bungie je zvanično najavio svoj prvi potpuno novi projekat u više od decenije: Marathon.

Tokom PlayStation Showcase, Bungie je najavio Marathon – naučnofantastični PvP extraction shooter u kojem igrači igraju kao kibernetički plaćenici poznati kao Runners. Istražuju izgubljenu koloniju na planeti Tau Ceti IV u potrazi za bogatstvom, slavom i nečasnošću.

U postu na PlayStation Blog-u, tim je razjasnio nejasni teaser trejler. Kada je upitan kako se ovaj predstojeći naslov upoređuje sa originalom iz 1994. godine, direktor igre Christopher Barrett je rekao da to nije direktni nastavak originala, već nešto što pripada istom univerzumu i što se oseća kao Bungie igra.

Govoreći o filozofiji dizajna u Marathon, Barrett je rekao da je veliki fokus na pripovedanju priče zasnovanom na igračima. Originalne Marathon igre su otkrivale trenutke priče kroz terminale, ali sada postoje mnogo više načina da se igrači urone u ovaj svet.

Generalni menadžer iza Marathon Scott Taylor zaključio je rekavši da jedva čekaju da pokažu više o igri. Sledeći put kada čujemo od njih o Marathon-u, moći ćemo videti gameplay i biće mnogo bliže lansiranju.

Marathon se trenutno razvija za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC i imaće cross-save i cross-play.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More