Bug u Steamu omogućuje besplatne igre

Artem Moskowsky je stručnjak za računalnu sigurnost koji traži ranjivosti u raznim internetskim servisima, a zadnji "ulov" mu je bio pronalazak buga u Steamu koji mu je omogućio dobivanje besplatnih keyeva za tisuće igara na popularnoj platformi.

Na svu sreću po Steam, ovaj bug nije doveo do gubitaka katastrofalnih razmjera jer se nalazio samo na developerskom dijelu Steam portala, odnosno onom koji nije dostupan većini korisnika Steama.

Prema njegovom izvještaju kojeg prenosi The Register, na developerskom portalu Steama postoji legitimna opcija koja developerima omogućuje da novinarima, recenzentima i svojim testerima daju besplatne keyeve za svoje igre. Zahvaljujući bugu koji se nalazio na čitavom tom dijelu Steama, hakeri su bili u mogućnosti besplatno dobiti keyeve za sve igre koje se nalaze na ponudi, a ne samo za pojedinačne naslove određenog developera.

Moskowsky je na taj način došao do 36.000 keyeva za igru Portal koju je razvio Valve, tvrtka koja je vlasnik Steama. Nakon toga je obavijestio Valve o pronađenoj ranjivosti koja je vrlo brzo pokrpana, a za otkrivanje buga je dobio novčanu nagradu od 20.000 dolara.

Original Article