Budžet za GTA 6 navodno iznosi čak 2 milijarde dolara

0
75
budzet-za-gta-6-navodno-iznosi-cak-2-milijarde-dolara

Sa svakom generacijom vidimo da AAA igre postaju sve skuplje za razvoj. Nedavno je otkriveno da su The Last of Us Part II i Horizon Forbidden West koštali preko 200 miliona dolara za izradu. Prema jednom izveštaju, Rockstar Games troši 10 puta više na GTA VI.

Kako je izvestio popularni YouTuber GameRiot, insajder je na Twitteru tvrdio da će “Grand Theft Auto 6 navodno koštati 2 milijarde dolara” dodajući da je igra “u razvoju od 2014. godine i biće najskuplji proizvod iz industrije zabave svih vremena.”

Dajući malo više konteksta, GameRiot je naveo da cifra od 2 milijarde dolara “uključuje ceo razvoj i oglašavanje. I post-launch sadržaj”. Pouzdani analitičar industrije Daniel Ahamad odgovorio je na Tweet, dajući mu verodostojnost.

Iako koncept GTA VI koji košta 2 milijarde dolara zvuči smešno, igra je navodno u razvoju skoro deceniju. Štaviše, GTA V, koji je objavljen još davne 2013. godine, navodno je koštao preko četvrtine milijarde dolara za razvoj i marketing. Pretpostavljajući da Rockstar Games ima dugoročni plan za neizbežni Online mod igre, ukupni troškovi razvoja će se nesumnjivo povećavati tokom godina.

Na kraju, ali ne manje važno, rečeno je da je GTA V zaradio preko 7,7 milijardi dolara od svog izlaska 2013. godine. S obzirom na to koliko je GTA veći danas nakon decenije izloženosti prethodnom ulasku, GTA VI će lako vratiti svoj budžet. 

Grand Theft Auto 6 will reportedly cost $2 billion.

Been in development since 2014 and will be the most expensive entertainment product of all time. pic.twitter.com/MmXz7wIHed

— GameRiot (@GameRiotArmy) July 18, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More