Broj DDoS napada više nego dupliran za godinu dana

0
77
broj-ddos-napada-vise-nego-dupliran-za-godinu-dana

PC Press specijal


PCPress.rs Image

Istraživanje koje je sprovela kompanija Nexusguard pokazuje da je broj DDoS napada tokom 2022. godine povećan za čak 115.1 procenata u odnosu na 2021. godinu. Napadači su nastavili da ciljaju na aplikacione platforme, online baze podataka, kao i na cloud-zasnovane storage sisteme. To je rezultovalo znatno većim globalnim uticajem na poslovanje, jer se kompanije sve više odlučuju da premeste svoje poslovne sisteme u cloud okruženje.

PCPress.rs Image

Međutim, treba naglasiti da, iako je broj napada povećan, njihov intenzitet je bio slabiji. Najveći DDoS napad tokom 2022. godine imao je protok od 361.9 Gbps, što je za 48.2 procenta manji intenzitet od najvećeg napada tokom 2021. godine. I prosečna veličina DDoS napada smanjena je za 22.4 procenta.

Najveća tri DDoS pravca napada bili su „pojačanje“ NTP-a (Network Time Protocol), napadi na aplikacije i UDP napadi. UDP zasnovani napadi povećani su za 121.3 procenta, pojačanje NTP-a je poraslo za 414.5 procenata, dok su napadi na aplikacije porasli čak za 718.1 procenat u odnosu na 2021. godinu.

Izvor: Betanews

PC Press Studio


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.