Broadcom je završio akviziciju VMware-a vrednu 61 milijardu dolara

0
128
broadcom-je-zavrsio-akviziciju-vmware-a-vrednu-61-milijardu-dolara

Jedan od najvećih poslova u tehnološkoj industriji privukao je veliku pažnju regulatornih organa.

PCPress.rs Image

Broadcom je dobio odobrenje EU tokom leta

Broadcom je saopštio da je završena velika akvizicija VMware-a vredna 61 milijardu dolara. Akvizicija je privukla veliku pažnju regulatora. Kina je nedavno odobrila akviziciju uz dodatna ograničenja. To je omogućilo proizvođaču mrežnih čipova da obezbedi sve potrebne dozvole.

“Kompanija Broadcom dobila je pravnu saglasnost za spajanje u Australiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Evropskoj uniji, Izraelu, Japanu, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Tajvanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i stranu kontrolu investicija u svim potrebnim jurisdikcijama”. “Radujemo se što dobrodošlicu možemo poželjeti VMware-u u Broadcom i što možemo spojiti naše timove usmerene na inovacije i inženjering,” navela je kompanija.

Sporazum između Broadcom-a i VMware-a nije bio zapažen kao neke druge velike akvizicije u tehnološkom svetu. Kao primer se navodi Microsoft-ova akvizicija Activision-a.

Međutim, proizvodi kompanije Broadcom iz San Jose-a formiraju strukturu velikog dela interneta, budući da se široko koriste u data centrima, pružaocima cloud usluga i mrežnoj infrastrukturi. Sa druge strane, VMware pravi softver za virtualizaciju i cloud računarstvo. Njihov softver omogućuje korporacijama bezbedno povezivanje lokalnih mreža sa pristupom javnom cloud-u.

To je učinilo da Vmware bude privlačan cilj za Broadcom. Ipak, to je istovremeno stavilo akviziciju pod kontrolu regulatornih tela u više regiona.

Kina je konačno odobrila sklapanje akvizicije

Evropska komisija je bila zabrinuta da bi Broadcom mogao oštetiti konkurenciju ograničavajući interoperabilnost između proizvođača hardvera i VMware-ovog softvera. Takođe, EU je bila zabrinuta da bi kompanija mogla da spreči i umanji pristup VMware-ovom softveru ili da ga u potpunosti poveže sa svojim sopstvenim hardverskim proizvodima.

Broadcom je dobio odobrenje EU za ovaj posao tokom leta. Kompanija je pružila pristup intelektualnoj svojini i izvornom kodu ključnih komponenti optičkih mrežnih vlakana svom glavnom rivalu, Marvell-u. Evropska unija je zaključila da zabrinutost oko povezivanja između VMware-a nije osnovana i da će Broadcom i dalje imati konkurenciju na tržištu adaptera za skladištenje i mrežnih kartica.

Takođe, postojala je zabrinutost da bi tenzije između Kine i SAD-a mogle da ugroze sklapanje ovog posla. Bajdenova administracija je u oktobru objavila nove propise koji otežavaju izvoz čipova u Kinu.

Međutim, Kina je odobrila sklapanje akvizicije. Kina je nametnula Broadcom-u način prodaje proizvoda na lokalnom tržištu. Konkretno, regulator Kine je naveo da je Broadcom morao da osigura da VMware-ov softver bude interoperabilan sa hardverom rivalskih komanija.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.