BreadBot je robotizirana pekara za kruh

Tvrtka Wilkinson Baking Company na CES je došla sa svojim robotom koji vas nikada neće proganjati s nastojanjem da vas terminira, jer mu je jedina svrha ispeći vam svježi kruh.

BreadBot miješa sastojke, mijesi tijesto, ubacuje ga u kalupe, peče i hladi, a sadašnji model u stanju je ispeći 10 štruca (ili pinčica) kruha u jedan sat.

Pored toga, robotizirana pekara može proizvoditi razne vrste kruha, ovisno o receptu koji mu date i dakako sastojcima kojima ga napunite.

Wilkinson Baking Company navodi da je BreadBot potpuno spreman za tržište, jer je uspješno završio fazu intenzivnog testiranja u supermarketima u trajanju od 30 mjeseci i pokazao se jednim od glavnih razloga zbog kojih se kupci vole vraćati u dućan u kojem se nalazi.

Ako robotu zatreba pomoć ljudi javit će vam se s porukama tipa "molimo vas da ispraznite spremište kruha", potrebni su mi novi sastojci" ili "završio sam s pečenjem za danas". Moramo priznati da smo ogladnili pisanjem ovog članka, a nema puno toga boljeg od svježeg toplog kruha.

Original Article