Richard Branson, britanski milijarder nedavno je izjavio kako je “ljubomoran na Elona Muska” zbog njegovog uspješnog lansiranja rakete Falcon Heavy u kojoj se nalazio crveni Tesla Roadster. 

Ovaj poslovni čovjek vlasnik je Virgin Galactica, koji bi uskoro trebao turistički voziti ljude u svemir. 

– I mi ćemo doći do te točke, nadam se već kroz par mjeseci – izjavio je milijarder te dodao da će biti vrlo razočaran ukoliko letjelica Virgin Galactica ne bude lansirana u svemir. 
SAM MEĐU ZVIJEZDAMA


Zadnji pogled na Teslin auto: Nova stranica zna gdje je sada


Cilj tvrtke je da krajem ove godine počne prevoziti ljude turistički u svemir u letjelici VSS Unity, a do sad se za let prijavilo preko 700 entuzijasta, među kojima su Brad Pitt, Katy Perry i Ashton Kutcher. Doduše, povratna karta za svemir ipak košta 250.000 dolara po osobi. 
TESLA ‘PLOVI’ ZVIJEZDAMA


Bit će beskonačno u svemiru: ‘Možda ga nađu izvanzemaljci’


– Nadam se da će naša kompanija biti prva koja će prevoziti ljude u svemir, to nam je cilj – objasnio je Branson te dodao kako na njima radi oko 800 inženjera. 

Nakon katastrofalne nesreće 2014. u kojoj je jedan pilot smrtno stradao, a drugi teško ozlijeđen, trebalo im je dvije godine da ponovno dobiju odobrenje za testiranje letjelica, a sad će, tvrdi Branson, čekati sve potvrde stručnjaka da je sigurna prije nego što pilot sjedne u nju.  

Article source: https://www.24sata.hr/tech/branson-ljubomoran-sam-na-muska-no-i-mi-idemo-u-misiju-561061