Božićna atmosfera u prostom formatu: Santa’s Gifts recenzija

0
48
bozicna-atmosfera-u-prostom-formatu:-santa’s-gifts-recenzija

Božićna i novogodišnja atmosfera je uveliko prisutna, tako da je red da se zaigraju i neke igre u tom maniru dok se u pozadini čuje prigodna praznična muzika ili zvuci pucketanja kamina, bilo uživo ili desetočasovna verzija sa Jutjuba.

Umesto vraćanja starijim igrama, u skladu sa dočekom Nove godine, bilo je red zaigrati i nešto potpuno novo. Generalno nema nešto preterano visokobudžetnih božićnih igara, te je uvek prisutna nostalgija za onim starijim naslovima koje je većina nas i igrala. Tako je i sada sa sveže objavljenom igrom zvanom Santa’s Gifts.

Santa’s Gifts je jako skromna igra u vidu zagonetalice gde je potrebno koristiti samo jedan klik kako biste razbili ledene blokove i omogućili da poklon u vidu lopte dopre u ruke Deda Mraza. Naravno, nije sve tako prosto, već je potrebno omogućiti da se lopta otkotrlja do dekice. Potrebno je taktički razbiti ledenu prepreku kako bi neka lopta pogurala glavnu, napraviti padinu ili oboriti drvenu podlogu kako bi se stekli uslovi da poklon završi gde treba. Usput, potrebno je sakupiti sve tri zvezdice, što je glavni pokazatelj uspešnosti u prelaženju nivoa, obzirom da je vreme za razmišljanje neograničeno. Takođe, zvezdice nisu statične, već se konstantno kreću u smerovima gore-dole ili levo-desno, pa je potrebno imati i dobar tajming kako bi se sakupile dok se poklon kreće ka cilju.

Težina raste sa svakim nivoom, kojih ima svega 15, ali će vas izazovna fizika naterati da dobro mućnete glavom da biste svaki nivo uspešno prešli i sakupili sve zvezdice. I to je u suštini to – Santa’s Gifts je jako kratko i minijaturno iskustvo koje ne donosi preterano puno sadržaja, ali ipak taman dovoljno da osetite tu toplu atmosferu novogodišnjeg perioda.

Za to su zaslužne i skladne muzičke numere koje se smenjuju u pozadini, što je lepa stvar i daje igri na finom šmeku. Grafički stil je prijatan, ali ništa preterano, tako da ćete igru verovatno brzo zaboraviti kao i doček Nove godine, pogotovu ako prebrzo punite čašicu.

Igra nije ništa specijalno, već je običan naslov da se upotpuni slobodno vreme i zadovolji želja za nostalgijom. Igra to dobro radi ali sa jako malo nivoa i sadržaja. A i grafika je prilično zastarela s obzirom da ulazimo u 2023. godinu, sa i te kako lako dostupnim modernim besplatnim alatima za izradu video igara.

Ako želite da ubijete vreme ili da date klincima da se mlate sa zagonetkama baziranim na fizici, isprobajte Santa’s Gifts – igra košta samo 3 evra na Steamu.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Za:

  • Atmosfera praznika
  • Zagonetke

Protiv:

  • Užasno kratko
  • Previše prosta grafika

Read More