BoxVR

0
168

Silaženje sa kauča i aktiviranje su dve stvari suštinski u suprotnosti sa igranjem. Trčanje kroz Green Hill zonu? Atletske vežbe sa Witcher-om? To zapravo tako i ne funkcioniše – iako Geralt ima drskost da napravi prilično dobrog ličnog trenera – ali obnovlјeni interes za VR ima za cilј da sve to promeni. VR se odnosi na to da pomerite du*e i pokrenete se, i među šampionima ritmičke akcije Beat Saber ili Pistol Whip postoji još nekoliko ‘ozbilјnih’ nastojanja koja stavlјaju namernu vežbu na dnevni red. Čekajte! Stanite! Molim vas, nemojte da idete…

BoxVR je jedna takva ponuda i donosi niz programa za vežbanje sa jednostavnim cilјem da srce počne da pumpa, puni pluća i sagoreva kalorije, a sve iz udobnosti vaše sopstvene dnevne sobe.

Odmah da raščistimo stvari, očigledno je da to postiže, i ne morate da budete Apollo Creed ili Tyson Fury da biste ga maksimalno iskoristili. Ako možete da napravite pesnicu sa svakom rukom i bacite je pod različitim uglovima, onda ćete imati osnovu šta će Box VR da traži od vas. Takođe će vas ponekad blokirati, sagnuti i skliznuti, držeći vas na oprezu i držati vaše telo pokretnim. Možda se pitate; da li je ovo pravo vežbanje? A odgovor je naglašeno da!

BoxVR Trenutno možete da izaberete pedeset sedam različitih treninga, sa dodatnim setom koji će se dodati u igru, u rasponu od nekoliko minuta do čitavog sata i koji vas pokrivaju od početnika do sezonskog profesionalaca. Svaki od njih dolazi iz različitog ličnog trenera, mada je sramota da nema vežbanja ili velike razlike između njihovih vežbi nakon što kliknete pored naslova i njihovog nasmejanog lica. Malo lažno agresivno ili lažno vikanje na vas možda će vas naterati da se potrudite još više.

Svaka vežba vidi ikone kako se tempom kreću ka vama i morate da ih udarate, blokirate ili izbegnete. Poput podešavanja u dvobojnoj boji Beat Saber-a, i vi imate bokserske rukavice različito obojene – jednu plavu, jednu ružičastu – i jednostavno morate da uparite istu ikonu u boji sa istom obojenom rukavicom. Iako je to dovolјno jednostavno, usmereni markeri menjaju udarce, bacajući aperkate i krošee, a zatim ih spajate u kombooe koji podižu puls.

BoxVRAko nadolazi štit, treba da podignete vaš gard, ako dolazo neonsko narandžasti blok, morate da se sagnete ili sklonite sa puta. Generalno gledano, sve je tu, ali BoxVR radi više nego dovolјno da se znojite u onom skupocenom šeširu koji nosite. Divno.

Kroz sve to BoxVR prati vaše podatke, sa cilјem da postane redovna karakteristika u vašem nedelјnom rasporedu vežbi. Možete da postavite cilјeve za gubitak kalorija ili potrošene minute, a svako vežbanje postiže vaš rezultat, i zatim sastavite realnu sliku o tome kako se pobolјšavate u tome kako biste ostali motivisani. Tu je i svakodnevna vežba od petnaestak minuta kako bi se stvari održale svežima, što BoxVR čini jednim od najpotpunijih virtualnih iskustava u vežbanju koje smo ikada videli. Ako dodate poseban fitnes tracker ili pametni sat, dobićete osnovu za vaš vlastiti fitnes program.

GamePlaySvako vežbanje sa sobom nosi muziku za pumpanje pesnica, i sa preko 150 za izbor nudi pristojan izbor hip-hopa, popa, rocka i plesa koji će pokriti sve ukuse. U početku smo pomislili da je sramota što u soundtracku nema velikih imena, ali BoxVR ih ni ne treba, sa odličnom linijom kvalitetne muzike. Puno smo se zabavlјali slušajući bilo koji trening koji nam je predstavlјen, a možda ćete čak naići na to da neke od njih tražite neko vreme kad ne nosite virtuelne bokserske rukavice.

Pored već pripremlјenih vežbi možete da uzmete i sve te muzičke numere i da ih uvedete u sopstvenu vežbu, menjajući težinu i dužinu vremena i pružajući vam mogućnost da zaista prilagodite vaše iskustvo. Postoji i opcija za više igrača u kojoj možete da vežbate sa drugim igračem, cilјajući najbolјi rezultat, ali nažalost u trenutku pregleda nije bilo nikoga ko je tražio boksersku bitku. Ako imate neke VR drugare koji žele da izgube nekoliko kilograma zajedno, ovo bi moglo da bude dobro.

GamePlayDa li će da vas pretvori u Muhammad Ali-a? Verovatno ne, ali pružiće vam široku mehaniku, pokrete i kondiciju koji će vam biti potrebni za boks ili MMA. Kao neko ko je trenirao MMA više od decenije – do čistog efekta, ako ćemo da budemo iskreni – u početku smo bili malo razočarani načinom na koji je BoxVR hteo da bacate udarce. Međutim, jednom kad bi kalibrirali naše virtuelne rukavice i navikli se na ono šta se traži, osećali smo se puno prijatnije sa svakim progresivnim vežbanjem. Sa stanovišta dobijanja prave tehnike, verovatno ostaje nešto što želite – zapravo ne možete da vidite formu u kojoj bacate udarce – ali fantastična je kao osnova za dalјi trening ili kao način da pobolјšate vašu kondiciju kod kuće.

Sve ostale manje kvote krajnje su ograničenja formata. Igrajući se na Oculus Quest-u, praćenje headseta iznutra znači da se bori da povremeno prati bilo šta direktno ispod brade, tako da ćete možda otkriti da igra neće u potpunosti da prepozna vaš način na koji držite gard ako dolazi iz prethodnih borilačkih veština ili bokserskot treninga. Opet, radi se o razumevanju šta BoxVR, i u ovom slučaju Quest, očekuju od vas, i to možete ubrzo da zaobiđete tako što ćete malo da otvorite vaš gard.

Ovo je platforma koju FitXR može i već je počeo da gradi. Iako su dodali još muzičkih numera i nove treninge, zaista bi mogli da dodaju opcije za zagrevanje i opuštanje. Prvih nekoliko puta kada smo pokrenuli u BoxVR-u, učinili smo to bez ikakve svesti o tome koliko će intenzivno da bude i platili smo za to sutradan. S obzirom na to koliko je sve ostalo dobro, mislimo da bi zaista zaokružili paket.

Dobro

  • Pravo vežbanje u bokserskom stilu
  • Tona rutina zadovolјava svaku veštinu i nivo fitnesa
  • Pumpajuća muzika

Loše

  • Znojenje u VR headsetu
  • Tehnika prilagođavanja tako da odgovara igri i headsetu
  • Nedostaje rutina zagrevanja i opuštanja

BoxVR was last modified: 9 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post BoxVR appeared first on ITNetwork.

Original Article