Boring Company gradi mrežu tunela ispod Vegasa

0
106

The Boring Company je američka tvrtka za usluge izgradnje infrastrukture i tunela koju je osnovao Elon Musk. Tvrtka se bavi razvojem projekata dizajniranih za unutargradske tranzitne sustave, za što je razvila napredne strojeve za bušenje i kopanje, koji bi jednog dana trebali omogućiti da se ispod gradova brzo rade mreže tunelskih cijevi koje bi trebale znatno rasteretiti klasični promet.

Za tvrtku koju je osnovao Elon Musk sada je stigla važna dozvola od strane gradskih vlasti Las Vegasa koje su odobrile projekt podzemne tunelske mreže koja će se protezati na 55 km i obuhvaćati 55 postaja, uključujući one ispod međunarodnog aerodroma Harry Reid i Allegiant stadiona.

"Tuneli su otporni na vremenske prilike, izvan vidokruga i neće vam pasti na glavu. Tuneli minimiziraju korištenje vrijednog površinskog zemljišta i nisu u sukobu s postojećim prometnim sustavima. Velika mreža tunela može ublažiti zastoje u svakom gradu. Bez obzira na to koliko veliki grad raste, može se dodati više razina tunela", navodi The Boring Company u opisu projekta.

Mreža tunelskih cijevi u Vegasu će se graditi u etapama, a puštat će ih u promet kako koja dionica bude završena. Zasad u Vegasu postoji samo jedna funkcionalna „cijev“ dužine oko 2,7 km koja se proteže ispod Las Vegas Convention Centra (LVCC-a).

Cijena korištenja nove vrste transporta će iznositi u prosjeku oko 12 dolara, ovisno o dužini dionice.

Original Article