Boomerang X

0
280

Vrlo je malo zastoja u Boomerang X, debitantskoj akcionoj igri iz prvog lica programerskog studia DANG! i zapaženog izdavača Devolver Digital. Svaka nova arena pruža više rundi neprijatelјa za seckanje i manje platformi za sletanje. Nove vrste tajnovitih stvorenja roje se iz svih pravaca, a svako zahteva preciznost za ubijanje. Sami, oni su savladlјivi. Zajedno zahtevaju preciznost i strplјenje. Impresivno je kako zastrašujuće izgleda svaki novi krug i koliko prirodno može da bude učenje preživljavanja nakon nekoliko smrti u igri. Iako skokovi poteškoća mogu neke da zastraše, stilizovana prezentacija i haotična akcija kombinuju se u neodolјivo iskustvo igranja.

Akcija u Boomerang X-u vrti se samo oko igrača bumeranga koji pronađu kako igra započinje. Kada se baci, oružje juri napred i jednako se brzo vraća. Sve što nema dovolјno sreće da mu stane na put razdvaja se na dva dela dok seče po vazduhu. Na kraju, igrači stiču sposobnost skoka prema bumerangu dok leti, dajući im dovolјno vremena da se vešaju u svakoj novoj jami poput ptice koja nadgleda plen. Seckanje više stvorenja odjednom ili dok ostajete u vazduhu daje super poteze za upotrebu protiv najtežih neprijatelјa, ali se sve svodi na vreme u deliću sekunde. U najbolјim trenucima Bumerang X, igrači fliptiraju vazduh usred ostataka desetak tajnovitih stvorenja, i sve dok gravitacija uzaludno pokušava da povrati kontrolu.

Boomerang XDeo onoga što Boomerang X čini toliko zadovolјavajućim je njegova fokusirana izrada do poslednjeg izazova. To je tipična postavka za klasične arkadne akcione igre, ali Boomerang X zaista briše ivice dajući čistu dozu nesmetanog igranja. Izuzev nekoliko dirlјivih trenutaka prijatelјskom stonogom, ogolјeno pripovedanje je suptilno i prenosi se više kao raspoloženje nego dugotrajno izlaganje. Svakih nekoliko faza igrači dobijaju novi način napada ili kretanja koji treba odmah savladati kako bi se uhvatili u koštac sa izazovima koji predstoje. Strategije koje su pre samo 20 minuta radile protiv horde pauka nisu dobre kada se suoče sa tek izrođenim posmatračima i njihovim smrtonosnim laserskim zracima.

Boomerang X To su pokušaji i greške na najbolјe načine, uz sporo izgaranje dostignuća koja vode do preko potrebnog majstorstva. Dok igrač može da osvoji igru za samo dva ili tri sata, drugi bi mogli da udari u cigle na putu do vrha. Tokom kampanje postoje određeni skokovi poteškoća, posebno kada igra očekuje da igrači provode više vremena u vazduhu nego na zemlјi. Međutim, postoje mogućnosti pristupačnosti za svakoga ko zaista zapne, a čak i najzastrašujući izazov nikada ne postaje nepremostiv.

Boomerang XČak i ako je za jedan nivo potrebno bezbroj pokušaja osvajanja, ima još gorih igara u kojima možete da zapnete. Živopisna prezentacija Boomerang X-a je obuzimajuća. Ovaj zapanjujući svet izgleda kao moderna reinterpretacija Okami-a putem Samurai Jack-a. Boje rano iskaču iz svakog okruženja pre nego što se pretvore u represivne nijanse sive. Duboke crne senke pulsiraju oko svakog neprijatelјa, preteći da će progutati igrača ako nisu oprezni.

Od trenutka kada je demonstracija Boomerang X-a pogodila Steam, DANG! i Devlover Digital su dobili pozitivne povratne informacije igrača, i puno iskustvo donosi to obećanje. Nijedan povremeni skok poteškoća ne može da omete ovu uzbudlјivu mešavinu retro FPS pokreta i moderne akcije, i Boomerang X će verovatno ostati kandidat za jedan od najbolјih indie naslova 2021. tokom ove godine.

Boomerang X was last modified: 31 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Boomerang X appeared first on ITNetwork.

Original Article