Black Myth: Wukong je sličniji sa God of War nego sa Souls-like igrama

0
45
black-myth:-wukong je-slicniji-sa-god-of-war-nego-sa-souls-like-igrama

Black Myth: Wukong i Phantom Blade Zero su dva nadolazeća izdanja koja se odvajaju od trenda izbacivanja isprobanih i pouzdanih Soulslike igara. Umesto toga, obe igre dodaju svoj pečat ovom žanru.

U slučaju prve igre, novi pregledi su je uporedili sa God of War. Prema studiju Game Science, Black Myth: Wukong više je sličan glavnoj PlayStation franšizi nego nekom FromSoftware naslovu.

Poređenje sa God of War je prilično tačno, pošto se ova PlayStation franšiza uvek fokusira na mitologije, bila ona grčka ili nordijska.

Više je slično God of War nego Soulslike igri.

Game Science

Slično tome, developer se potpuno fokusira na kinesku mitologiju, ispred stavljajući razne mitske figure. Takođe je zanimljivo napomenuti da je sama Santa Monica Studio pozajmila elemente Soulslike igara za poslednje dve God of War igre.

Dugmad za lake i teške napade, sporija i promišljenija borba zasnovana na izbegavanju i razni drugi elementi direktno su preuzeti iz Dark Souls i njegovih nastavaka.

Međutim, God of War se više oslanjao na akciono igranje, a i Black Myth: Wukong čini isto. Nedavni pregledi potvrđuju da igra neće nuditi opcije teškoće, ali fanovi mogu očekivati pomirljivije iskustvo.

Štaviše, Sun Wukong će moći da se transformiše u razne bosove nakon što ih pobedi u borbi, privremeno dobijajući njihove sposobnosti.

Važno je takođe napomenuti da će Black Myth: Wukong ponuditi linearno iskustvo. Istraživanje će biti deo igre, ali neće biti u središtu pažnje. Ovo je još jedna ključna oblast u kojoj se igra razlikuje od Soulslike igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More