Black Legend

0
611

Black Legend priča priču o srednjovekovnom gradu koji je preuzeo alhemičar po imenu Mephisto i neprijatelјi protiv kojih ćete se boriti čine njegovu vojsku posvećenih članova kulta kao i njihovih pasa kućnih lјubimaca. Rezultirajuća atmosfera je mračna, jeziva i prilično slična Bloodborne-u bez zadivlјujućih natprirodnih čudovišta. Kampanja vam u osnovi omogućava da istražite pregršt područja u gradu i to uklјučuje navigaciju pored neprijatelјskih stražara bez obzira odlučite li da se borite protiv njih ili se provučete. Kad smo već kod toga, tajni element je vrlo osnovni, ali je i dalјe napet, naročito ako želite da izbegnete bitku. Takođe ćete često otvoriti mnoštvo vrata koja deluju kao prečice i iako nema mape, postoji obilјe znakova koji vam pomažu da otkrijete gde ste i gde je vaš cilј. Iako je manje zgodno, cenili smo ovu primenu i smatrali da je dodala osećaj tajne.

Sama borba se razlikuje od bilo čega što smo ikada videli u tom žanru, a u životu smo igrali na desetine SRPG-ova. Ako ne opremite jednostavno najbolјu opremu, onda udarate neprijatelјe dok im se HP ne potroši. Umesto toga, morate da koristite alhemiju oslobađajući elementarne veštine i napadate predmete koji neprijatelјe obeležavaju crnim, belim, žutim i crvenim humorom. Određene kombinacije ovih humora stvaraju katalizatore, a zatim možete da pokrenete katalizatorski napad da biste pokrenuli katalizatore koji mogu da prouzrokuju razornu štetu. Ovo se direktno veže za pripremu vaše grupe, jer ćete želeti da imate razne kompatibilne elemente, pa optimizovanje niza vaših veština baveći se širokim spektrom klasa likova i oružja može da pristojno potraje, ali jednom kad dobijete dobro usklađenu postavku, trenutak je krajnje nagrađujući. Bacite razne drangulije koje pojačavaju oštećenja od katalizatora i sjajne predmete i ostaje vam pobednička formula.

Black LegendJedan od najzapaženijih trenutaka u Black Legend kampanji dolazi u obliku boss-eva koji mogu da se obore brutalno. U stvari, verovatno će vam trebati više pokušaja kada se upoznate sa njihovim mogućnostima i napadima. Konačno, kad jednom sračunate pobedničku strategiju ili uspete da je jedva prođete, fantastičan je osećaj konačno izaći kao pobednik.

Black LegendUz sve to rečeno, Black Legend nažalost počinje da se raspada po šavovima kada uzmete u obzir njen potpuno sirovi svet igre. Bez obzira u kom delu grada se nalazite, sve izgleda isto i nije toliko velik grad kao što biste očekivali. S obzirom na to da sve što radite je da bijete bitke i trčite po ovom gradu, prilično je razočaravajuće koliko je polovina jednačine toliko dosadna koliko i jeste. Još jedan aspekt koji dodaje dosadi je taj što ćete često ući u bitku kada zaista ne želite bilo da se vraćate u područje čvorišta ili ponovo prelazite kroz lako područje da biste obavili sporedni zadatak. Čak i najlakšim bitkama treba puno vremena da se završe, tako da se povremeno završe kao da su posao. Dobra strana je što ćete možda usput otkriti neko zgodno blago.

Black LegendNa kraju, hajde da razgovaramo o tehničkim pitanjima Black Legend koja su obilna i čine celokupno iskustvo neprihvatlјivo nezgrapnim. Za početak, zvuk je vrlo neujednačen. Otkrili smo kako pojačavam zvuk da bi čuli neke redove dijaloga, a zatim smo brzo tapkali dugme za isklјučivanje zvuka, jer je uskoro počeo smešno glasan razgovor. Međutim, grafika je mesto gde stvari zaista postaju čudne. Ne samo da postoje ozbilјne iskačuće teksture i redovna vizuelna mucanja, već ćete videti kako se oružje vaših likova pretvara u nevidlјivo, senke trepere i da stvar bude još gora; postoje duga vremena učitavanja kad god se krećete između područja, što nema smisla s obzirom na to kako sve izgleda slično. Iskreno, ne razumemo kako je 2021. godina i još uvek imamo igre koje imaju ove tehničke greške.

Black Legend sadrži neke izvanredne elemente igranja koji njene bitke mogu da učine izuzetno korisnim. S druge strane, njegov nadmoćni i monotoni svet igre kombinuje se sa mnoštvom tehničkih problema da bi ga zaustavio od veličine.

Za:

  • Zaista sjajna mehanika alhemije koja podešavanje vaše grupe čini korisnim zadatkom
  • Izvrsni elementi stelta i istraživanja
  • Boss borbe su nagradni izazovi

Protiv:

  • Svet igara je mali, siv, ponavlјa se, ne menja se i često je dosadan za prelazak
  • Mnogo audio i grafičkih problema
  • Borba često može da bude smetnja

Black Legend was last modified: 29 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Black Legend appeared first on ITNetwork.

Original Article