Bivši Valorant game director prelazi u Bungie, glasine kažu da će raditi na novom kompetitivnom shooteru

0
59
bivsi-valorant-game-director-prelazi-u-bungie,-glasine-kazu-da-ce-raditi-na-novom-kompetitivnom-shooteru

Džo Zigler, Riot Games game director i jedan od najistaknutijih Valorant developera, zaposlio se u kompaniji koja stoji iza Destiny 2 – Bungie. Radiće kao game director, a priča se i da će voditi novi competitive shooter projekat. Da li ćemo za nekoliko godina dobiti novog Valorant rivala?

Ziegler je verovatno najpoznatiji kao developer koji je prvi došao na ideju Valoranta. U Riotu je radio kao direktor popularnog shootera do decembra 2022. godine, a sada je zvanično prešao u Bungie.

Sa iskustvom rada u Riotu i developmenta jedne od najpopularnijih multiplejer igara današnjice, Ziglerov dolazak u Bungie bi mogao da bude dobar pokazatelj da je misteriozni PvP naslov na kome kompanija radi i dalje u razvoju.

Update: Happy to announce my new home is at Bungie working on new stuff that hopefully will one day get to be played by you all. Much <3.

— Ziegler (@Ziegler_Dev) December 19, 2022

Bungie je proteklih nekoliko godina otvorio mnoge pozicije u kompaniji, uključujući lead combat dizajnera, level dizajnera, gameplay dizajnera i economy dizajnera, kao i nešto što Bungie naziva ”incubation multiplayer systems designer”. Ova pozicija bi trebalo da se bavi ”razvojem mehanika u multiplejer igrama”, kao i kreiranjem ”strateške dubine”. Ako nas pitate, ovo zvuči kao pozicija koja bi baš odgovarala nekome ko je ranije radio na igri kao što je Valorant.

Sony je početkom 2022. godine kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara, kada je sastavljen i ambiciozni plan da kompanija do kraja 2025. godine izda čak 10 live service igara. Jedna od ovih igara je upravo gorepomenuti PvP naslov, koji trenutno nosi radni naziv ”Project Matter”.

Zigler i dalje nije otkrio na čemu tačno trenutno radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More