Bioskopi na “respiratorima” – Koronavirus ispraznio sale još od marta, potrebna dodatna pomoć

Novi paket podrške, granama poput bioskopskih distributera i prikazivača, biće od velike koristi, jer od marta ne rade i biće i u narednom periodu na nekoj vrsti “respiratora” zbog toga što ne ostvaruju nikakve prihode, kaže predsednik Sekcije distributera u okviru Grupacije za kinematografiju u PKS Nebojša Ćetković.

Ćetković, koji je direktor kompanije Art Vista, rekao je Tanjugu da je važno da se pomoć usmeri na grane koje su najviše pogođene krizom izazvanom koronavirusa.

Među njima su, navodi, i bioskopi koji su još u martu zatvorili vrata i nema naznaka da bi uskoro mogli da se steknu uslovi da počnu da rade.

– Za nas je od velikog značaja pomoć države, to nas je održalo u životu, tri minimalca i odlaganje poreza i doprinosa takođe i krediti za likvidnost… Imajući u vidu da su bioskopi na nekoj vrsti respiratora još od marta, preživeli smo zahvaljujući ovoj pomoći – istakao je Ćetković.

Navodi da će od velike pomoći biti i novi, drugi paket mera, ali da se plaši da to neće biti dovoljno, jer ovaj sektor nema apsolutno nikakve prihode.

– Apelovali smo zato da mere koje su najavljene i za naredni period budu takve da ovu granu prepoznaju kao jedan od najugroženijih sektora. Nadamo se da će vlada i resorna ministarstva imati sluha i pomagati i dalje najugroženije delove privrede – rekao je Ćetković.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Original Article