Beyond the Wire donosi ogromne bitke smeštene u Prvom svetskom ratu

Ratni sukobi prošlosti su neiscrpni izvor inspiracije za razvoj mnogih video igara, mahom pucačina, gde je glavni fokus bio na Drugom svetskom ratu, kao najvećem u istoriji čovečanstva.

Ipak, u prethodnim godinama izlazi sve više igrača baziranih na Prvom svetskom ratu, gde je najprepoznatljiviji Battlefield 1, kao i Tannenberg koji se pojavio prošle godine.

Ova, 2020. godina, neće proći bez nove WWI pucačine, pošto je nedavno najavljena igra Beyond the Wire. Igra vas smešta u krvave rovove, gde ćete se boriti u masovnim bitkama formata 50v50, ali ne u Battle Royale maniru.

Developeri, Redstone Interactive, za cilj imaju da što verodostojnije prenesu stil ratovanja u ovu igru, što znači da će igrači imati dosta teške uslove ratovanja sa borbom koja će se često odvijati prsa i prsa, zbog dizajna rovova.

Borba se odvija istorijski inspirisanim oružjem, dok je doza realizma dodatno podignuta mehanikom od koje jačina udarca tokom melee napada zavisi od vrste oružja, ali i iscrpljenosti vojnika. To znači da sa nekim lakim oružjem, kao što je pištolj ili jurišna puška, nećete napraviti mnogo štete, kao što biste učinili bajonetom pri zaletu.

Mnoge igre sa sličnom tematikom su gubile iz vida stvarni način ratovanja koji je bio prisutan početkom 20. veka, ali Beyond the Wire obećava da će to izmeniti, i mi se nadamo da će to tako i biti.

Beyond the Wire se treba pojaviti negde tokom ove godine na Steam Early Access programu, kroz koji će developeri aktivno dodavati novi sadržaj i izmene.

Pogledajte trejler:

The post Beyond the Wire donosi ogromne bitke smeštene u Prvom svetskom ratu appeared first on PLAY!.

Original Article