Bethesda objavila lore sa 300 godine istorije iz Starfield sveta

0
66
bethesda-objavila-lore-sa-300-godine-istorije-iz-starfield-sveta

Nedavno je Bethesda objavila opsežnu istoriju događaja koji su prethodili dešavanjima koje ćemo proživeti u Starfield, detaljno opisujući sve glavne događaje tokom gotovo 300-godišnjeg perioda.

To je karakteristika svih Bethesda RPG-ova – obično imaju opsežni lore, naseljeni detaljnim pričama i prepuni dokumenata, knjiga, tajni i svih vrsti predmeta za otkrivanje i sakupljanje. Starfield nije drugačiji, a s obzirom na prostranstvo same igre, potpuno je logično da bi postojala bogata pozadinska priča koja bi je podržala.

Nedavno je veb stranica za Starfieldažurirana sa 300-godišnjom pozadinskom pričom igre. Traje od 2050. do 2330. godine – kada se Starfield odigrava.

Saznajemo da su ljudi stigli na Mars 2050. godine (hvala ti, Elon), a počeli su da žive u ‘svemiru’ do 2100. godine. Otkrivaju FTL putovanje (iako to nije spomenuto), jer samo 56 godina kasnije putuju u nove zvezdane sisteme.

Osnivaju se kolonije, frakcije počinju da se pojavljuju, a naravno, u skladu sa celokupnom ljudskom istorijom, počinju ratovi. Do 2194. godine univerzum se mobilizuje u galaktičkom sukobu koji potresa temelje rase.

Od tada, istorija uglavnom navodi gde, kada i zašto određeni imenovani likovi pridružuju svojim odgovarajućim frakcijama – a zatim se sve završava tamnim ekranom sa ‘2330 A.D.’ ispisanim preko njega.

I tu ulazimo mi.

Nakon obećanja da će Starfield biti objavljen na vreme – i glasine da Bethesda organizuje ekskluzivni događaj za lansiranje igre – fanovi su očekivano uzbuđeniji nego ikada pre. Ovo dugi niz godina u izradi i ima potencijal da bude jedna od boljih igara svih vremena za developera

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More