Besplatni kutak: Cool Kid Cody

0
157

U traganju za nekim raznovrsnijim naslovima naišli smo na Cool Kid Cody, vizuelnu avanturu point&click fazona u kojoj je kul biti kul. Igra je ležernog tipa i od mehanika nosi sakupljanje predmeta, donošenje odluka i skejtovanje. Ali tu je i priča, pošto mali Cody želi da postane najkul lik.

Cody je deo društva koje ima tri frakcije: Gubitnike, Kul klince i Bogove. Gubitnici su dno društva i čine ih ljudi koji su socijalno nesposobni. Cool Kids su cenjeni građani koji rade kul stvari kao što je vožnja skejtom. Bogovi su apsolutni vrh jer imaju magične „kulijana“ moći koje im omogućavaju da vladaju sopstvenom frakcijom/domenom/stvarima. Vi ste Cool Kid Cody koji ima potencijal da postane apsolutni Bog, ali prvo morate da transformišete apsolutnog gubitnika u kul klinca.

Sam stil me je naterao da isprobam igru i moram da kažem da sam prilično impresioniran. Igra pruža finu promena tempa u odnosu na uobičajeno „kliktanje za više dijaloga“, što praktikuju mnogi vizuelni romani. Jasno je da se radi o trendu kul dece i bilo čega radikalnog i modernog iz 80-ih do 90-ih. Ako bih pio svaki put kada bi neko rekao „kul“, moja bešika bi eksplodirala, ali igra to balansira sa drugim šalama kao što je zloglasni 80085.

Ne mogu reći mnogo više jer su do sada objavljene samo dve epizode. Premisa priče je pristojna, a dodatnu čar joj daju likovi koji predstavljaju baš ono što biste očekivali od tipičnog Cool Kid klinca koji je došao iz 80-ih ili 90-ih.

Cool Kid Cody možete preuzeti ovde.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Besplatni kutak: Cool Kid Cody appeared first on PLAY!.

Original Article