Benchmark ukazuje na brzinu Apple M2

0
80

Nakon što je Apple s puno pompe lansirao M2 procesor početkom ovog mjeseca i hvalio njegove performanse u odnosu na M1, ubrzo su se pojavili rezultati procurjelog Geekbench testa koji to potvrđuju.

Prema brojkama koje je objavio "leaked benchmarks", to je sada gotovo izvjesno, jer se vidi da M2 radi na 3,49 GHz, dok je brzina M1 bila 3,2 Ghz. Jednojezgrene performanse otkrivaju povećanje od preko 11,5 posto, dok brojke s više jezgri ukazuju na povećanje od 19,45 posto.

"Napravljen korištenjem 5-nanometarske tehnologije druge generacije, M2 donosi veću izvedbu po vatu od M1 s 18 posto bržim CPU-om, 35 posto snažnijim GPU-om i 40 posto bržim Neural Engineom. Također pruža 50 posto više memorijske propusnosti u usporedbi s M1 i do 24 GB brze objedinjene memorije. M2 sve to donosi u potpuno redizajniran MacBook Air i ažurirani 13-inčni MacBook Pro", rekao je Apple početkom mjeseca i ti bi brojevi mogli biti točni.

Prema Appleu, M2 čip će doći u MacBook Air za 2022. godinu i 13-inčni MacBook Pro, a potonji bi trebao biti lansiran za predbilježbu ovog tjedna. Novi MacBook Air u ovom trenutku nema datum izlaska, ali očekuje se da će uređaj biti u prodaji kasnije ove godine.

Original Article