Battlewake

Približavamo se trogodišnjici PlayStation VR-a, a smer tehnologije je sjajan zahvalјujući kompaniji koja se zove Survios. Programeri koji stoje iza Creed: Rise to Glory i Raw Data stvorili su tehnološki napredak u oba naslova i doneli novu tehnologiju za svoju najnoviju igru Battlewake. Survios se fokusira na uklanjanje morske bolesti pomoću Battlewake-a, to je borbena igra gusarskog broda koja komanduje napadima sa broda u užurbanoj vodi. Kreativnost je još jedan zaštitni znak koji se dobro uklopio sa virtuelnom stvarnošću i Battlewake je izvan okvira. Ako želite da budete kapetan gusara, eto kako je to biti kapetan gusara.

Battlewake vam omogućava da birate jednog od četiri različita gusara od kojih svaki ima svoje jedinstvene sposobnosti. Igra takođe uklјučuje četiri različita broda sa mečevima i misijama koji se odvijaju u četiri različita okruženja. Kapetan ste broda i koristite kontrolere PS Move za upravlјanje brodom, istovremeno cilјajući tri različita oružja za napad na druge brodove. Postoje zadnja oružja koja zahtevaju od igrača da pogleda iza da bi ih lansirao i to može biti pogubno. Na svakoj strani igrača postoje sidra koja mogu da se povuku kako bi se brod snažno okrenuo u jednom pravcu.

Svi ovi postupci se smatraju upravo dovolјnim za upravlјanje brodom sa uklјučenim sposobnostima bez preterano mikro upravlјanja brodom. Kontrolama će trebati minut da shvate i neometano rade. Kontrole pokreta uglavnom dobro funkcionišu u Battlewakeu, mada je bilo nekih problema usmerenih na dve prednje oružje istovremeno. Kontrola reaguje i ono što pokušavate da uradite deluje kao praćenje pokreta. Bilo da upravlјate brodom jednom rukom i hvatate sidro drugom, praćenje dobro funkcioniše. Kada se izgradi to samopouzdanje, uvidećete osećaj zadovolјstva tokom rada na brodu. Stvari postaju žestoke u pokušaju navigacije i borbe, ali uspevanje toga uništavanjem brodova posebno u PvP-u je predivno.

Igrači imaju mogućnost izbora između četiri Pirate Lords-a od kojih svaki nudi različite ličnosti. Imaju dosetke i šale koje će se razbuktavati tokom bitke. Diego je originalno otklјučan i on ima krajnji potez koji stvara cunami za borbu sa drugim brodovima, dok je njegov super potez brzo pomeranje. Rev, Calavera i Zhang su ostala tri. Igrači očekuju da se oslobodi bukvalni Kraken i druge poteze kao što su plimni talasi i kristalni štit kako bi se stvari neko vreme menjale.

Battlewake se sastoji od jedne ili ko-operativne priče koja traje do dvadeset misija. Kampanja u osnovi nudi pet misija za svakog Gospodara gusara, jer fokus je uništanje brodova a zatim su predstavlјeni boss-u. Neke misije uklјučuju uništavanje dvorca. Sama priča postoji tamo zbog toga što je tu, a cilј je da se otkrije drevno sedište moći. U ovoj priči nema preseka i stvarnih veza osim nekog slučajnog dijaloga. Ovo je vrsta promašaja na dušu Survios-a, ali igri ne treba priča za uspeh.
Drugi način igre je Warfare koji se u osnovi čini kao skirmish mod za RTS igre. Ovde ćete proći kroz slučajne misije i prikupiti zlato koje omogućava igračima da nadograde četiri broda u igri i sposobnosti Pirate Lord-a. Osim pobede nad kampanjom, ovo je ono što preostaje kada se reklamira multiplayer. Warfare može melјe da bi level-up-ovao vaše likove i to prenosi na multiplayer. To su tempirane misije, ali one postaju suvišne i nakon nekoliko vi shvatite da radite istu stvar iznova i iznova do sledećeg meča. Radeći samo ovo može da postane dosadno, ali ide ka većem dobru.
Multiplayer je sjajni aspekt Battlewake-a. Priča može da se igra ko-operativno sa dve osobe ili igrači mogu da uskoče u Warfare da rade ko-operativno sa najviše četiri. Ova vrsta eliminiše suvišnost činjenja da je to pojedinačni igrač. PvP će suprotstaviti do deset lјudi jedne protiv drugih. Internet veza funkcioniše bez problema i postoji čak i glasovno četovanje u igri. Nije došlo do zaostajanja na kontrolama i PvP se gotovo oseća kao World of Tanks, ali na mapi manjeg obima. Zdravlјe i Ultimate pokret padanje će iskočiti dok cilјate da postignete što više ubistava u vremenskom roku.
Vizualni materijali koji koriste PlayStation VR odlicno rade na odrzavanju stvari raznobojnima. Svako različito okruženje kreće se od glečera do vulkana i svi oni unose svoj živopisni dodir. Talasi postaju užurbani i sve teče glatko tokom bitke. Ponekad je potrebno da napravite korak unazad i samo se osvrnete oko sebe da biste uvideli ova okruženja. Visok dim od vulkana je zastrašujući, ali nećete ga videti ako ne podignete pogled.
Jedna stvar u kojoj igra nedostaje je bilo koja vrsta muzike. Za vreme igranja i ako su stvari spore, primetićete da će stvari biti tihe, osim pucketanja sa čamca, gusarskog razbijanja i zvuka talasa. Pomogla bi vam i neka pozadinska muzika koja ide u okruženje. Ponavlјane linije dijaloga Pirate Lord-ova brzo ostare. Zvučni efekti poput lansiranja oružja i eksplozija, uz zvuke mora i gusarskog podmetanja, igraju svoju ulogu u tome što zvuče dobro.

Survios ima još jednog pobednika sa Battlewake-om. Uvođenje tehnologije protiv morske bolesti trebalo bi da omogući lјudima koji su skloniji tome da zapravo uživaju u igri. Dok jedan igrač omogućava spuštanje premise i osećaja igre, on zaista sjaji u multiplayeru. Multiplayer je bešavan i radi izuzetno dobro, a lјudi mogu da uskaču sa prijatelјima. Pojedinačni igrač će postati suvišan, ali ono što je ovde urađeno ići će u pravcu iskustva više igrača. Praćenje kretanja je predivno zajedno sa kontrolama, ali trebaće malo vremena za savladavanje jer se ponekad dešava mnogo toga. Vizuali su živopisni i variraju u zavisnosti od okruženja. Battlewake je jedina igra ove vrste i još bolјa cena koja košta samo 30 dolara na PS4. Battlewake je igra koja se ne propušta ako ste vlasnik VR-a.

Battlewake was last modified: oktobar 4th, 2019 by ITN Team

The post Battlewake appeared first on ITNetwork.

Original Article