Batora: Lost Haven želi da bude akcioni RPG sa razlikom

0
98

Stormind Games, programeri iza Remothered igara, otišao je u sasvim drugom pravcu sa njegovom sledećom igrom.

Dok su Remothered: Tormented Fathers i Remothered: Broken Porcelain obe horor igre iz trećeg lica, Batora: Lost Haven je umesto toga izometrijska akciona RPG igra. Ipak, uprkos ekstremnoj promeni žanra, Batora ima jednu zajedničku stvar sa Remothered igrama: snažan fokus na priču.

U Batora-i preuzimate ulogu Avril, mlade žene koja se nalazi u srcu razornog događaja koji treba da uništi svet. Prožeta snagom sunca i meseca, na Avril je da se bori protiv čudovišta, rešava zagonetke i koristi njene sposobnosti da obnovi svet.

Da, dobro ste pročitali: slagalice igraju veliku ulogu u Batora: Lost Haven, nešto što ga izdvaja od drugih akcionih RPG-ova sa kojima može da se uporedi. Kada se ne borite protiv neprijatelјa, često ćete morati da rešavate ekološke zagonetke, koristeći prekidače koje može da aktivira jedna od vaše dve sposobnosti. Ponekad ćete morati da se krećete; drugi put ćete morati da preuzmete kontrolu nad loptom, balansirajući je dok je kotrlјate po putanji, obično aktivirajući prekidač pritiska na kraju. Barem, to su dve vrste zagonetki koje smo do sada sreli u Batora-u; verovatno će se još više promeniti u celoj igri.

Batora 1Međutim, demo nam je dao dobar ukus šta da očekujemo, a na ekranu je lepa mešavina sadržaja. Elementi slagalice izdvajaju Batora od njegovih savremenika, dok fokus na priču znači da ova igra ima više od jednostavnog probijanja neprijatelјa. Upoznaćete niz jedinstvenih likova dok igrate, od kojih je svaki volјan da pomogne ili ometa Avril-in cilј. Svaki lik ima pun glas, što znači da je lakše nego ikada uroniti u svet igre. Da li ćete se zaista pobrinuti za Avril-inu nevolјu da biste spasili svet? Pretpostavljamo da će vreme reći.

Provodićete dosta vremena u borbi kada igrate Batora: Lost Haven, i to je… u najmanju ruku zanimlјivo. Pošto Avril ima dve pune sposobnosti – one od sunca i one sa meseca – moraćete da se krećete između njih kako biste naneli najveću štetu neprijatelјima. Svi su označeni bojama, vidite, i tako ćete na prvi pogled znati da li treba da ih uništite vašim mačem na sunčani pogon ili ih upucate vašim dalјinskim magijskim napadom koji pokreće mesec. To znači da borbeni susreti mogu da budu pomalo užurbani, a da biste zaista uspeli, morate da budete brzi na nogama i spremni da menjate vaše sposobnosti više puta. To je jednostavno kao pritiskanje dugmeta ‘A’, ali u žaru bitke može da se oseća pomalo neuredno. To je zgodna ideja, ali još uvek nismo potpuno uvereni u praksi.

Batora 2To sumira većinu naših misli o Batora: Lost Haven, zapravo. Ovde ima mnogo zaista dobrih ideja, ali neke od njih jednostavno ne uspevaju kako treba – barem ne još. Uklјučivanje zagonetki u igru je za svaku pohvalu jer pruža neophodan odmor od bitke, ali kontrole u ovim oblastima deluju posebno problematično – barem dok koristite kontroler. Često ćete morati da ispalite prekidač vašim magijskim napadom na dalјinu, i iako možete da pucate naginjanjem desnog džojstika, i dalјe ćete morati da se uverite da ste okrenuti u pravom smeru sa levim džojstikom. Omogućava precizne pokrete, a kada se rešavanje zagonetke oslanja na brze reakcije, to može da bude veoma frustrirajuće.

Ipak, Batora: Lost Haven je daleko od objavlјivanja, bez datuma izvan „2022“. To znači da tim još uvek ima dovolјno vremena da fino podesi neke probleme, a mi smo zainteresovani da vidimo kako će se to oblikovati sa još nekoliko meseci rada uloženog u njega. Nјegov svet je fascinantan, izgleda sjajno, a Avril-ina priča je ona o kojoj želimo da saznamo više.

Batora: Lost Haven će biti objavlјen na PlayStation, Xbox, Switch i PC kasnije ove godine.

Batora: Lost Haven želi da bude akcioni RPG sa razlikom was last modified: 19 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Batora: Lost Haven želi da bude akcioni RPG sa razlikom appeared first on ITNetwork.

Original Article