Banner of the Maid

0
538

Oduvek smo bili fascinirani istorijom. Događaji koji su oblikovali naš svet vredni su provođenja nekog vremena učeći. Iako ni na koji način, Banner of the Maid CE razvijen u Aziji, ne sugeriše da je istorijski tačan, tim je sastavio prelepi taktički RPG, prepun imena iz francuske istorije, koji su nas satima zabavlјali.

Banner of the Maid prati Pauline Bonaparte, sestru čuvenog Napoleon Bonaparte-a, tokom Francuske revolucije. Ona žudi da pomogne bratu i služi u vojsci kao oficir. Tokom njenih prvih bitaka pokazalo se koliko je sposobna jer je narod na kraju imenovao Maid. Maids Francuske su moćne jedinice koje imaju snage da preokrenu rat, ali njoj će još trebati pomoć naroda da to učini.

Međutim, priča nije tako jednostavna, jer će igrači morati da preuzmu zadatke koji im pridonose saveznike u raznim frakcijama. Iako ovo uklјučuje i bitke, postoje slučajevi kada se uticaj dobija kroz razgovor. Međutim, ti razgovori ponekad utiču na odnose sa drugim frakcijama, pa kasnije postaju prilično zanimlјivi. Pogodnosti frakcija uklјučuju politički uticaj i pristup određenim stavkama.

Dozvolite nam da kažemo da volimo priču i pomislili smo da je to šarmantan zaokret u Francuskoj revoluciji. Dizajneri su iznenađujuće dali sve od sebe da ove istorijske ličnosti pretvore u anime likove, i mi smo to voleli. Iako je bio prilično bezobrazan izbor dizajna da se svaki ženski lik prikaže sa ogromnim grudima, izgleda da se priča ne zadržava na tim stvarima, pa nismo ni mi. Plus, svi likovi su prilično atraktivni, iako su već su odavno mrtvi.

Tokom igranja, igrači će steći nove jedinice dok ispunjavaju misije i zadatke. Bitke su standardna taktička RPG veličina zasnovana na potezu gde igrači pomeraju njihove jedinice i izvršavaju akcije. Posuđujući elemente iz igara kao što su Final Fantasy Tactics i klasični Fire Emblem, igrači kontrolišu velike grupe jedinica koje predstavlјa jedan oficir. Tipovi oficira variraju u različitim klasama, pri čemu su neke jedinice jače u odnosu na određene neprijatelјe.

Banner of the MaidPostoje razne vrste misija, ali stvarno smo uživali u tome kako se okruženje menja tokom bitke. Osvajanje neprijatelјskog uporišta sa jasnim planom u mislima samo da bi bili napadnuti sa boka od neprijatelјa u zamci držalo nas je na vrhovima prstiju. Alternativno, na raspolaganju su pod-misije, poput završetka napada u određenom broju okreta, za koji je potrebno da srušite zid i krenete pravo prema neprijatelјu, umesto da idete dužim putem.

Ovi alternativni tipovi misija bili su veoma cenjeni, posebno u kasnijim satima kada je izgaranje ovih vrsta igara veliko. Međutim, stalno smo učili nove taktike opremanjem novog oružja i upotrebom jedinica u borbi. Koliko je sistem borbe jasan, ovde postoji dubina koju igrači mogu da iskoriste dok unapređuju i nadograđuju jedinice.

Okruženje u igri je svako jedinstveno. Elementi poput vatre često mogu da ograniče pokretlјivost oko mape, ali u jednom trenutku može da pada kiša i ugasi je, što može značajno da promeniti bitke. Međutim, ovo povećava poteškoće jer igrači se leče u blizini vatre, koja se gasi na kiši.

Iako je sistem borbe uklјučen, navigacija kroz menije često može da se oseća neorganizovano. Ovo se takođe preliva u upravlјanje stavkama, koje uopšte nije baš pojednostavlјeno. Dok su klase karaktera tamo, nikada nismo bili prisilјeni da menjamo klase ili isprobavamo nove stvari, što znači da možete proći kroz celo igranje bez da stvarno menjate klase ili izgradite hibridne jedinice.

Ravnoteža je još jedno pitanje kojem je potrebno malo navikavanja. Ne postoji pravi način za mlevenje nivoa ili za povratak i igranje starih misija sa pričama kako biste isprobali nove stvari. Ovo odaje utisak da ste u osnovi samo deo borbe unutar bitke, a postoje specifični načini da se probijete kroz ove susrete. Svako odstupanje često ima za rezultat smrt, što neće dobro proći kod hardkor fanova žanra.

Banner of the MaidIpak, sve animacije u igri su divne i voleli smo da gledamo kako svaka vrsta različita jedinica izvršava napad. Štaviše, većina jedinica takođe ima kontranapad, tako da izgleda da vaše bitke nikada ne traju duže nego što bi to trebalo da bude. Iako neki od kasnijih susreta u igri mogu da postanu duži jer se uvode novi elementi, oni se ne zadržavaju duže nego što treba sa njihovim dočekom.

Kao što smo već napomenuli, ilustracije likova su lepe i dobro utiču na temu istorijske fantazije. Nažalost, igra nema glasovni zvuk, jer mislimo da bi duži delovi priče postali malo dublјi. Iako je muzika u igri dobra, izgleda da postoje čudni fade-out-i ili jaka zaustavlјanja kada se numera završi, a zatim pesma ponovo ulazi u petlju. Preferirali bi da muzika neopaženo ulazi u petlјu.

Kada je u pitanju lokalizacija, mislimo da je programer uradio sjajan posao dovodeći ovu igru na zapad. Odlagali smo sa našom recenzijom i čekali na patch pre pokretanja, koji bi rešio probleme koje smo pronašli u prevodu igre, ali čak i tada, nikada nismo osetili da nas ometa u razumevanju priče igre.

Banner of Maid je pristojan taktički RPG koji je koliko lak za praćenje toliko i pristupačan. Ljubitelјi žanra hardcore-a možda će propustiti neke od detalјnijih sistema koje nude drugi naslovi, ali verujemo da ovde ima dovolјno da zadovolјi bilo kojeg igrača, bez obzira na nivo njihove veštine. Zanimlјiv zaokret je da su to svi stvarni lјudi iz istorije čini da ova igra postaje iskustvo učenja dok smo često nalazili sami sebe na Vikipediji da naučimo više o njima.

Puno smo se zabavlјali sa Banner of Maid, i zaista smo uživali u jedinstvenijim elementima koje nudi. Postoje problemi sa organizacijom menija i ravnotežom, ali petlјa igre tokom napredovanja kroz Francusku revoluciju, istovremeno stvarajući afinitet sa raznim frakcijama, bila je sjajna. Sada, koje druge istorijske ličnosti možemo da se obratimo u ženskinje i muške?

Banner of the Maid was last modified: 5 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Banner of the Maid appeared first on ITNetwork.

Original Article