Baldur’s Gate 3 ušao među top 10 najigranijih Steam naslova svih vremena

0
69
baldur’s-gate-3-usao-medju-top-10-najigranijih-steam-naslova-svih-vremena

Nakon što je proveo nekoliko godina u ranom pristupu, Larian je prošle nedelje zvanično lansirao Baldur’s Gate 3 1.0 verziju sa velikim uspehom. Tokom vikenda, igra se popela na vrh Steam liste, privlačeći impresivnih 800.000 istovremenih igrača tokom perioda lansiranja.

Osnivač Lariana, Swen Vincke, priznao je da je broj istovremenih igrača iznenadio studio. Swen je očekivao oko 100.000 igrača maksimalno, ali je konačna brojka došla 8 puta više, na 814.000 igrača.

Ovaj vrhunski broj istovremenih igrača stavlja Baldur’s Gate 3 u top deset najigranijih igara na Steamu svih vremena, dolazeći odmah iza Hogwarts Legacy, a malo dalje iza Elden Ring i Cyberpunk 2077. Prva četiri mesta dominiraju besplatne igre poput Dota 2, Lost Ark, CS:GO i PUBG.

Baldur’s Gate 3 ima veoma impresivnu grafiku ali je u krajnjoj liniji stari stil cRPG sa D&D mehanikama, uključujući bacanje kockica. Igre poput ove su bile popularne u prošlosti ali se još uvek smatraju nišnim. Imajući to u vidu, Baldur’s Gate 3 je nadmašio sva očekivanja, a to je samo sa PC verzijom. Sledećeg meseca, igra će takođe doći na PS5 i u nekom trenutku bi trebalo da se pojavi i na Xbox nakon dodatnog vremena razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More