Baldur’s Gate 3 ipak ne izlazi ovog avgusta

0
25

Korona virus je otežao razvoj put naslova koji se još uvek nalaze u ranijim fazama produkcije, ili koji se trebaju pojaviti kroz fazu ranog pristupa na nekoj od postojećih platformi.

Razvojni tim studija Larian, pre par meseci je otkrio da će se Baldur’s Gate 3 u avgustu pojaviti kroz Early Access program na Steamu, ali to se nažalost neće odigati, već se dolazak igre odlaže. Glavni razlog za odlaganje je naravno pandemija korona virusa, koja je ipak uticala značajnije na sam razvoj.

Developerima je potrebno dodatno vreme za rad na Baldur’s Gate 3, kako bi fanovi dobili ono što zaslužuju, ali nije se konkretno naveo element kojem se treba posvetiti pažnja.

Ono što je dobra vest je da će konačni datum izlaska biti otkriven 18. avgusta na Panel from Hell događaju, uz niz drugih detalja o igri. Pružen je nagoveštaj da se datum izlaska nalazi “iza ugla”, tako da nećemo morati dugo da čekamo dok Baldur’s Gate 3 ne postane dostupan za igranje.

Studio Larian je bio jedan od prvih koji je govorio o uticaju korona virusa na razvoj igara, kada je uverio fanove da ipak neće biti značajnog odlaganja, kao recimo za narednu godinu, ali nije spomenuto ništa o potencijalnom uklanjanju nedovršenog sadržaja.

Good news and bad news. BG3 won’t hit August, but it’s just around the corner. We’ll be announcing the release date, as well as big news on the Panel From Hell alongside @geoffkeighley, @LarAtLarian and the Larian crew. Tune in Aug 18th. https://t.co/S1RlVpJ8yw pic.twitter.com/NCkrnHHpH0

— Larian Studios (@larianstudios) August 4, 2020

The post Baldur’s Gate 3 ipak ne izlazi ovog avgusta appeared first on PLAY!.

Original Article