Baldur’s Gate 3 ipak dolazi na Xbox ove godine, ali Series S neće imati split screen

0
60
baldur’s-gate-3-ipak-dolazi-na-xbox-ove-godine,-ali-series-s-nece-imati-split-screen

Baldur’s Gate 3 će doći na Xbox ove godine, uprkos strahovima razvojnog tima Larian da će morati da bude odložen do 2024. godine.

Osnivač i izvršni direktor Lariana Swen Vincke objavio je na Twitteru da je pronađeno rešenje koje će omogućiti da se igra objavi na Xbox Series X i Series S ove godine.

“Veoma sam srećan što mogu da potvrdim da smo nakon sastanka sa Phil Spencerom juče pronašli rešenje koje nam omogućava da Baldur’s Gate 3 donesemo Xbox igračima još ove godine, nešto čemu smo težili već neko vreme”, tvitovao je Vincke.

“Sva poboljšanja će biti tu, sa split-screen co-op na Series X. Series S neće imati split-screen co-op, ali će takođe uključivati cross-save progresiju između Steam i Xbox Series platformi.”

Split-screen co-op je bio problem za Larian, sa studijom koja se očigledno mučila da pokrene mod na manje moćnom Series S hardveru na nivou sa kojim je bila zadovoljna.

Ranije ovog meseca, direktor izdavaštva Lariana Michael Douse tvitovao je da se čini malo verovatnim da će igra doći na Xbox ove godine zbog očiglednog uverenja da Microsoft zahteva potpunu paritet funkcija između verzija Xbox Series X i Series X.

“Nemamo ekskluzivni ugovor koji nas sprečava da pokrenemo na Xboxu”, rekao je Douse tada. “Problem je tehnička prepreka. Ne možemo ukloniti split-screen funkciju jer smo obavezni da pokrenemo sa paritetom funkcija, pa nastavljamo da pokušavamo da to uspemo.”

Uprkos Douse-ovim komentarima, šef Xbox-a Phil Spencer sugerisao je da paritet funkcija zapravo nije zahtev i da “ne vidi svet” gde Serija S mora propustiti određene igre.

All improvements will be there, with split-screen coop on Series X. Series S will not feature split-screen coop, but will also include cross-save progression between Steam and Xbox Series.

— Swen Vincke @where? (@LarAtLarian) August 24, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More