Baldur’s Gate 1 i 2 dolaze na Xbox Game Pass

0
56
baldur’s-gate-1-i-2-dolaze-na-xbox-game-pass

Dugo očekivani RPG Baldur’s Gate 3 je zvanično lansiran uz veliku pompu. Nažalost, zbog problema sa Series S, vlasnici Xbox konzola će veovatno čekati sve do 2024. godine da bi dobili igru. Ipak, čini se da Xbox fanovi serijala Baldur’s Gate neće biti izostavljeni, jer će prethodni naslovi franšize doći na Game Pass.

Kako je primetilo više Xbox Game Pass pretplatnika (i prijavio ‘GamePassTracker’), Microsoft je poslao push obaveštenje putem Xbox Game Pass aplikacije navodeći da će i Baldur’s Gate i njegov nastavak uskoro doći na pretplatnički servis.

Microsoft još uvek nije zvanično komentarisao ovo, ali njegovo uključivanje u Game Pass je gotovo potvrđeno – posebno jer se ista stvar već dogodila dva puta ove godine sa Shadow Warrior 3 i Maquette.

Kao što je pomenuto, trenutne muke koje Larian Studios ima sa dobijanjem split-screen co-op funkcije na Series S odlaže verziju za Series X. Za one koji nisu upućeni, Microsoft zahteva da sve igre razvijene za Xbox Series X i S imaju paritet funkcija jedna sa drugom. To znači da dok igre Series S mogu da se pokreću na nižim frejmovima sa smanjenim rezolucijama i slično u poređenju sa Series X, bilo koje stvarne funkcije igranja moraju biti jednake na obe konzole.

Iako može biti razočaravajuće što će vlasnici Xbox konzola morati još dugo da čekaju da dobiju Baldur’s Gate 3, bol će sigurno biti ublažena ako/kada prethodnici serijala pronađu svoj put na Game Pass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More