Backbone

0
421

Za EggNut, studio koji čine udalјeni zaposleni iz Kanade, Sjedinjenih Država, Rusije i Holandije, Backbone predstavlјa zapanjujuće dostignuće u konceptu, dizajnu i izvršenju. EggNut je prvi put predstavio njegov post-noir svet kada je objavio Backbone: Prologue na Steam-u 2019. Prologue je pružio igračima priliku da se igraju kroz prvi čin igre i naišao je na izuzetno pozitivne kritike – potencijal punog izdanja.

Nјegovi programeri opisuju Backbone kao „post-noir roleplaying detektivsku avanturu“ u kojoj igrači kreću mračnim i distopijskim gradom Vancouver-om u BC kao rakun privatni istražitelј po imenu Howard Lotor. Ono što započinje kao standardni slučaj „varanja muža“ pretvara se u nešto beskrajno mračnije i dovodi Howard-a u direktni sukob sa gradskim ugnjetavačkim sistemom. Srećom, on ima pomoć u obliku novinara po imenu Renee i njegovog pouzdanog vozača / najbolјeg prijatelјa Anatoly-a.

BackboneMehanika Backbone-a sadrži stelt, istraživanje i elemente klasičnih point-and-click avanturističkih igara. Iako sadrži mnoštvo zagonetki i napetih trenutaka, glavni element Backbone-a je njegov opsežni dijalog. Svaka interakcija uklјučuje različite odgovore koji utiču na odluke onoga s kim Howard razgovara. Iako nije direktno navedeno, brzo postaje jasno da igrači treba da komuniciraju sa svima i sa svakim kojim mogu kako bi se kretali po svakoj slagalici i interakciji i postigli najbolјi mogući ishod.

Ono što se odmah izdvaja kod Backbone-a je umetnička režija i soundtrack. Zahvalјujući svestranosti Unreal Engine 4, Backbone-ove vizuelne elemente čini kombinacija 3D efekata i umetnosti piksela visoke rezolucije. To Backbone-u daje jedinstveni stil zahvalјujući tome što može da uklјuči dinamičko osvetlјenje i vremenske efekte koji pomažu da hladni i egzistencijalni svet bude prikazan. Soundtrack od strane Danshin-a i Aroof Aftab-a podiže iskustvo pružajući igračima ono što EggNut na odgovarajući način opisuje kao „dystopian doom jazz“. Ne samo da beleži estetiku i stil detektivskih noira, već prenosi složene emocije koje osećaju Backbone-ovi likovi i sam grad.

GamePlay Teme i komentari u Backbone-u nisu suptilni i za to je tim to i bolјe. Najočigledniji je komentar o klasnoj borbi i ugnjetavačkim društvima, ističući kako moćnici jedu i izbacuju one koji su zapeli u ciklusima siromaštva i suptilno ih razdvajaju kroz rašireni sistemski rasizam. Iskrenost ovog komentara samo produblјuje vezu igrača sa Howard-om, a Howard vezu sa drugima. Kako priča napreduje, žanr i ton se bez problema prebacuju na nešto nadrealnije i fokusiraju se na egzistencijalnu prirodu smrtnosti.

Howard-ovo putovanje završava daleko, daleko od mesta gde je počeo i svaki korak kontinuirano razvija emocionalnu investiciju za svakoga u ovom svetu. Iako postoje sitni mehanički problemi poput unosa „interakcije“, koji ne reaguje uvek odmah, svaki element Backbone-a je poliran i stručno izrađen. Backbone je obavezni GOTY takmičar koji zaslužuje svaki delić glavnog priznanja koje dobije i premašuje uobičajeni domet njegovog žanra, stvarajući ubedlјivo iskustvo koje će čak i oni koji se malo zanimaju za point-and-click pavanture biti teško da odlože igranje.

Backbone was last modified: 16 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Backbone appeared first on ITNetwork.

Original Article