Ayo The Clown

0
482

Ayo the Clown je 2.5D platformer koji je razvio i objavio Cloud M1. Igra evocira klasične platformere 90 -ih, dok postepeno uvodi nove koncepte tokom njenog izvođenja, kako bi stvari bile zabavne do kraja.

Ayo the Clown izbegava standardnu dama u nevolji postavku starijih igara i opredelјuje se za John Wick pristup. U igri igra naslovni Ayo the Clown, koji mora da krene u avanturu da pronađe njegovog lјubimca. Pas Ayo-a je nestao i on kreće na putovanje svetom tematskih cirkusa u potrazi za njegovim izgublјenim štenetom. Usput će trebati da obavlјa sporedne misije za bizarne stanovnike sveta kako bi otklјučao pojačanja potrebna za nastavak igre.

Igra Ayo the Clown je standardna platforma. Igra ima nadzemni svet koji je podelјen na nivoe, sa centralnim gradom u kome mogu da se kupe nadogradnje i nekoliko sporednih oblasti izvan nivoa koje mogu da se istraže. Tokom igre, Ayo mora da otklјuča njegove istraživačke sposobnosti, kao što je sposobnost skakanja na zid, privremeno plutanje ili klizanje. Ovo postepeno otklјučavanje sposobnosti pomaže da stvari budu sveže tokom igre, posebno jer nivoi zahtevaju od igrača da nastavi da koristi čitav arsenal poteza, umesto da ih zaboravi nakon što su uvedeni. Jedina sposobnost koja izaziva bilo kakvu frustraciju je udarac u zemlјu, jer je malo previše lako aktivirati ga tokom izvođenja redovnog skoka, što može da uzrokuje da se Ayo zabije u jamu.

Ayo The ClownDizajn nivoa u Ayo the Clown je fantastičan, kako u pogledu estetike, tako i u pogledu izgleda. Svet crtaća pršti od karaktera, a među neprijatelјima postoji iznenađujuća količina raznolikosti za platformera. Postoji pomalo uznemirujuća količina običnih objekata sa zurećim očima, a određeni krofna neprijatelј koji se pojavi u jednoj fazi je snažan pretendent na najstrašnijeg negativca video igara godine, ali svet igre je inače šarmantan i radost za istraživanje. Soundtrack je uglavnom smirujuć i podudara se s blagim tonom većine nivoa, a muzika uglavnom se usklađuje samo za boss borbe.

Ayo The ClownAyo the Clown može da nabavi oružje, poput vodenih balona i mačeva na naduvavanje, ali se ono gubi sa jednim udarcem. Ayo može da primi tri pogotka pre nego što umre, ali igra je liberalna sa lekovitim predmetima i kontrolnim tačkama, što ima za rezultat to da je igra prilično laka, ili bar ne naročito frustrirajuća. Postoje neki nivoi koji imaju odelјke za vozila, što omogućava Ayo-u da upravlja stvarima poput tenkova i helikoptera, od kojih je poslednji omaž originalnom Alex Kidd-u. Ovi odelјci su neki od najzanimlјivijih delova Ayo the Clown i zadržavaju njihovu privlačnost štedlјivim korišćenjem.

Ayo The ClownGlavna kampanja nije naročito duga, ali svaka faza ima više kolekcionarskih predmeta za pronalaženje, pa će dovršitelјi moći da izvuku dodatno vreme iz igre. Jedino značajno pitanje sa Ayo the Clown su njegove osrednje boss bitke. One imaju tendenciju da predugo traju i uklјučuju dugačke faze u kojima igrač treba da izbegne sporo pokretne napade. Ne pomaže to što imaju tendenciju da imaju dosadne uvodne dijaloge koje je potrebno više puta preskakati.

Ayo the Clown je očigledno inspirisan serijama igara poput Donkey Kong Country i Super Mario Bros., i iz njih je uzeo neke od najbolјih lekcija. Konačni proizvod je zabavni platformer koji je dovolјno jednostavan za završetak u nekoliko sesija posvećenog igranja. Igra ne donosi ništa novo sa platforming žanrom, ali je svejedno zabavna šetnja kroz svet crtanih filmova i vredi da je pogledaju fanovi žanra.

Ayo The Clown was last modified: 6 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Ayo The Clown appeared first on ITNetwork.

Original Article