Axiom Verge na Epic Store nije radio zato što je falio fajl koji se zove “Steam”

Sudbina i slučajnost često prave najkomičnije situacije u životu, pa je tako bilo i večeras, kada je na Epic prodavnici stigla još jedna igra – Axiom Verge.

Axiom Verge je veoma dobra Metroidvania, jedan od hitova sa indi scene poslednjih godina, na kojoj je radio jedan jedini čovek – Tom Hep (Tom Happ).

Axiom Verge je naredne dve nedelje besplatan na Epic Store, kao deo promocije Epic prodavnice, u kojoj se narednih godinu dana dele besplatno 24 igre, na svake dve nedelje, i do sada je već podeljeno pet igara.

Međutim, svi koji su sinoć skinuli i probali da igraju igru preko Epica, zatekli su situaciju u kojoj im igra nije radila i krešovala u jednom trenutku, i to zbog jednog poprilično komičnog razloga – falio je fajl koji se zove Steam.xnb.

U pitanju je audio fajl koji se aktivira prilikom efekata pare (steam) na nekim nivoima, i kako on nije postojao među fajlovima igre, igra nije imala odakle da ga povuče i prosto je prestajala da radi.

Razlog ovome je poprilično banalan, kako je i sam autor rekao. Naime, on je jednostavno izbrisao sve “Steam” fajlove iz datoteka igre, bez i da je gledao čemu služe, zaboravivši da ima i druge fajlove koji nisu vezani za Valveovu platformu Steam, nego za samu igru.

Greška je brzo ispravljena i sada bi sve trebalo da radi normalno, ali komični momenat, koji je i blaga reklama za Valveov Steam, je ipak ostao tu.

Downloaded Axiom Verge from Epic Store (it's free and I hear it's good). Game crashes 100% entering an area. I poke around & find the log files. Turns out it's missing a sound effect: "steam". I have a pretty good idea how & why that happened, lol

— Scott LaGrasta (@NoGasta) February 7, 2019

For anyone missing Steam.xnb from the Epic store, please go to AV in your library, click the gear icon, Verify, then Update.

I was thinking it being Epic and all, I shouldn't include valve's dlls and such, so I excluded all files with "Steam" in the name… oops.

— Tom Happ (@AxiomVerge) February 7, 2019

Original Article