Avalanche Software radi na novoj Harry Potter igri koja izlazi naredne godine

0
49

Video igre sa Harijem Poterom kao glavnim junakom u prethodnim godinama nije bilo za PC platformu i aktuelnu generaciju konzola. Ta dugogodišnja pauza u ovom plodonosnom univerzumu će se uskoro privesti kraju sa novim naslovom.

Kako navodi poznati insajder industrije video igara, Džejson Šrier, Avalanche Software(ne Avalanche Studios) radi na Harry Potter igre koja se treba pojaviti naredne godine kao multiplatformski naslov, koji izlazi i za next-gen konzole(PS5 i Xbox Series X). U izveštaju za portal Bloomberg navodi se da će radi o igri sa otvorenim svetom i radnjom koja se odvija u Hogvortsu i drugim poznatim lokacijama iz filmova, takođe sa poznatim čarobnjacima.

Avalanche Software, koji je prepoznatljiv po igrama kreiranim na osnovu animiranih filmova, već duži period radi na ovoj igri o poznatom čarobnjaku, i ona je već nekoliko puta procurela u javnost, sa navodima da nosi naziv Magic Awakened.

O igri se sada govori ne zato što će uskoro biti otkrivena, već povodom nedavnih optužbi na račun kreatorke serijala knjiga o Hariju Poteru, Dž. K. Rouling, da je transfobična osoba, pošto je objavila tvit kojim je navodno povredila zajednicu trans osoba. Nakon niza, sa našeg stanovišta, bespotrebnih kritika, neki developeri koji rade na igri su se osetili povređenim, a ujedno je otkriveno i da Roulingova nema velikog udela u radi na igri.

U izveštaju se navodi da je otkrivanje zakazano za kasniji period tokom ove godine, pošto vlasnik Hari Poter franšize, Warner Bros, navodno planira da prvo predstavi novu Batman igru, pa tek onda čarobnjačke avanture.

The post Avalanche Software radi na novoj Harry Potter igri koja izlazi naredne godine appeared first on PLAY!.

Original Article