Vesti, 20.02.2018, 09:00 AM

Nemačka laboratorija za testiranje antivirusnih programa AV-TEST je sprovela novo testiranje internet bezbednosnih paketa za Microsoftov najnoviji operativni sistem Windows 10.

Pobednici su Kaspersky Internet Security, McAfee Internet Security i VIPRE AdvancedSecurity koji su dobili maksimalnih 18 poena, nakon što su osvojili 6 poena za zaštitu, 6 poena za performanse i 6 poena za upotrebljivost.

Softver kompanije AhnLab, Avira, Bitdefender i Trend Micro takođe su dobili AV-TEST sertifikat, ali su dobili manje poena – 17,5 poena.

Poslednji na testovima je bio ESET Internet Security koji je postigao samo 15 poena. Najniži rezultat je dobijen na testu performansi gde je dobio samo 4 poena.

Iz AV-TEST-a kažu da je za testiranje stope detekcije svakog sigurnosnog proizvoda korišćen potpuno novi malver koji je bio star samo nekoliko sati, kao i uzorci malvera koji su već poznati i koji su stvoreni u poslednje dve nedelje. Za testiranje performansi, pokretan je niz operacija kao što su kopiranje fajlova, posećivanje web sajtova, preuzimanje, pokretanje i instaliranje programa.

“Značajno veće opterećenje sistema su prouzrokovali paketi iz Comodo, K7 Computing, ESET i Panda Security. Dobili su samo 4,5 do 3,5 bodova”, kažu iz nemačke laboratorije.

Kada su u pitanju lažno pozitivni rezultati, proizvodi Avira, K7, Kaspersky, McAfee i Trend Micro su bili najbolji, a Avira i Kasperski najbolji među najboljima sa samo jednim lažno pozitivnim rezultatom. Microsoftov Windows Defender i PC Pitstop su zabeležili između 25 i 28 lažno pozitivnih rezultata.

Article source: https://www.informacija.rs/Vesti/AV-TEST-Najbolji-internet-sigurnosni-paketi-za-Windows-10.html