Automatska analiza videa pomaže FIA da poboljša proveru ograničenja staze

0
69
automatska-analiza-videa-pomaze-fia-da-poboljsa-proveru-ogranicenja-staze

Summary

FIA (Međunarodna automobilska federacija) planira da uvede „Računarska vizija“, program koji koristi analizu oblika kako bi poboljšao proces provere ograničenja staze. Ova tehnologija će omogućiti preciznije određivanje trenutka kada automobili prekrše pravila ograničenja staze analiziranjem piksela na snimcima video kamere. […]

Automatska analiza videa pomaže FIA da poboljša proveru ograničenja staze

FIA (Međunarodna automobilska federacija) planira da uvede „Računarska vizija“, program koji koristi analizu oblika kako bi poboljšao proces provere ograničenja staze. Ova tehnologija će omogućiti preciznije određivanje trenutka kada automobili prekrše pravila ograničenja staze analiziranjem piksela na snimcima video kamere.

Cilj FIA-e je da korišćenjem veštačke inteligencije smanji broj incidenata koji zahtevaju konačnu proveru od strane ljudi. Korišćenje ovog AI sistema trebalo bi da omogući manji broj slučajeva prekršaja ograničenja staze koji će morati da se procesuiraju u Operativnom centru FIA-e, što će smanjiti vreme između prijavljenog prekršaja i donošenja odluke.

„Na trenutnoj situaciji smo primenjivali snagu i masu kako bismo izvršili hiljade provera. Sada, pokušavamo da uvedemo novi sloj iznad ROC-a, a to je AI softver. Možda zvuči čudno, ali metodologija koju koristimo ima mnoge paralele s trenutnim diskusijama u medicini i upotrebom računarske vizije na primeru analiziranja podataka sa skrininga karcinoma“, izjavio je Tim Malyon, šef ROC-a.

Cilj je da se broj izveštaja koji se očekuju sa trka smanji sa trenutnih 800 na 50, što će biti mnogo lakše za FIA-ine zaposlene da procesuiraju.

Osim uvođenja Računarske vizije, FIA će takođe testirati novi sistem pod imenom Catapult koji koristi prijemnike kako bi obezbedio precizne informacije o lokaciji automobila. Ovaj sistem omogućava identifikaciju svakog vozača na stazi, čime se poboljšava tačnost lokacija vozila.

FIA planira da unapredi ovu tehnologiju i razvije nove sisteme. Takođe, planira da poveća broj zaposlenih u ROC-u sa četiri na osam sledeće godine, kao i da udvostruči protok podataka između staze i Ženeve kako bi omogućila većem broju ljudi da radi udaljeno.

Jedna od glavnih lekcija koju je FIA naučila iz problema sa prekršajima na stazi u Austriji ove godine jeste ta da najbolji resurs za proveru prekršaja nisu tehnološki sistem ili analiza vremena prolaska kroz određene zone na stazi. Umesto toga, ljudsko oko je mnogo efikasnije od podataka koje pružaju sistemi za detekciju vozila ili analiza kroz određene tačke na stazi.

„Zaključili smo da su postojeći sistemski kablovi nedovoljno tačni i da je najtačnije rešenje da sav posao obavi analitičar uz pomoć video snimka“, izjavio je Malyon.

Sistemski kablovi su isključeni sa svih staza, osim na delovima gde postoji šikana, jer ometaju proces i nije moguće doneti preciznu odluku. Ukoliko je situacija neodređena, vozaču se daje prednost.

Read More