Atomic Heart premašio očekivanja izdavača

0
48
atomic-heart-premasio-ocekivanja-izdavaca

Jedna od zapaženijih igara koje su do sada objavljene ove godine jeste Atomic Heart. Razvijen od strane studija Mundfish, pucačina iz prvog lica za jednog igrača privukla je veliku pažnju zahvaljujući svom alternativnom istorijskom okruženju i estetici inspirisanoj Bioshockom. Samo dva meseca nakon lansiranja, igra je označena kao uspešna – premašujući očekivanja prema izdavaču Focus Entertainment.

Kako je izvestio List23, Focus Entertainment je nedavno objavio svoje najnovije finansijske izveštaje za fiskalnu 2022. godinu, otkrivajući da je prihod izdavača porastao za značajnih 36% u poređenju sa fiskalnom 2021.

Ovo povećanje prihoda je nesumnjivo potpomognuto izdavanjem Atomic Heart 21. februara, koje je prema Focus Entertainment-u premašilo očekivanja (pored drugih izdanja; naime Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, A Plague Tale: Requiem i Evil West) .

Iako nisu objavljeni zvanični podaci, znamo da je Atomic Heart dostigao više od 5 miliona igrača koji su se okupili u igri tokom prve 3 nedelje na tržištu – što je zaista impresivna brojka.

Sa igrom koja je od prvog dana na Xbox Game Pass-u, teško je tačno odrediti koliko je ljudi zapravo kupilo igru. Ipak, sve dok je izdavač zadovoljan performansama, Atomic Heart izgleda da ima svetlu budućnost pred sobom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More