Atomic Heart dostigao 5 miliona igrača za svega 3 nedelje

0
66
atomic-heart-dostigao-5-miliona-igraca-za-svega-3-nedelje

Jedna od najzapaženijih igara koje su do sada objavljene ove godine je Atomic Heart. Razvijena od strane Mundfish, singlplejer pucačina iz prvog lica privukla je veliku pažnju zahvaljujući svom alternativnom istorijskom okruženju i estetici inspirisanoj Bioshockom. Samo 3 nedelje nakon lansiranja, igra je već premašila ukupno 5 miliona igrača.

Objavljujući na Twitteru Robert Begratuni, izvršni direktor i osnivač Mundfisha, rekao je “Oduševljeni smo ogromnim interesovanjem na našu prvu igru. Naš tim je naporno radio od 2017. na stvaranju projekta koji pruža vrhunsko iskustvo igranja i drago nam je što vidimo da je Atomic Heart odjeknuo među igračima širom sveta!“ otkrivajući da je igra videla više od 5 miliona igrača od lansiranja 21. februara.

Begratuni je tada govorio o budućnosti igre, rekavši: „Sada je u toku rad na poboljšanju ukupnog iskustva igranja, kao i na aktivnom razvoju DLC-a za igru, u čijem procesu se uzimaju u obzir različita mišljenja igrača kako bi se kako bi proširenja bila što uzbudljivija i iznenadili igrače.”

Naravno, 5 miliona igrača nije jednako 5 miliona prodatih kopija, posebno pošto je igra pokrenuta prvog dana na Xbox Game Pass servisu (koji sam po sebi ima preko 25 miliona pretplatnika). Ipak, uspeh igre je primetan, posebno obzirom da se naslov razvija od 2017. godine, što znači da vreme i trud uloženi u igru nisu bili uzaludni. Biće zanimljivo videti šta je Mundfiš planirao za DLC, ili eventualno nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More