Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream

0
84

Atelier igre su donekle niška japanska RPG serija, tako da bi neke moglo da iznenadi saznanje da zapravo postoji već 25 godina, sa 23 igre u glavnoj seriji i dosta pobolјšanih portova i sporednih igara. Da bi proslavili ovo impresivno dostignuće, Gust programeri su odlučili da se vrate i nastave priču o jednom od njihovih prethodnih alhemičara, uvek veseloj i šarmantnoj Sophie.

Atelier Sophie 2 počinje ubrzo nakon prve igre sa Sophie odlučnom da polaže ispit iz alhemije i takođe pronađe način da vrati Plachta-u u njeno prvobitno telo. Ali stvari nikada nisu tako ravne kao što bi trebalo da budu, i ne prođe mnogo vremena pre nego što se njih dvoje nađu uvučeni kroz portal u svet snova.

Atelier Sophie 2 - 1Čini se da je ovaj svet stvorila boginja Elvira, koja ima sposobnost da vidi u snove lјudi i ako joj se dopada ono što vidi, onda ih poziva u njen svet. Ali dogodilo se nešto čudno jer Sophie nije bila pozvana i ona stiže da otkrije da, uprkos tome što je propala kroz portal u isto vreme, Plachta nigde nema. Srećom, stanovnici sveta snova su druželјubivi, tako da ne prođe mnogo vremena pre nego što Sophie nađe nove saputnike koji će pomoći u pronalaženju Plachta-e.

Iako su neka otkrića priče pomalo očigledna, ispričana je sa toliko šarma da je teško ne uživati u vožnji. Pogotovo što su svi vaši novi prijatelјi neverovatno simpatični i postoji prava radost u upoznavanju svakog od njih, kao i u pomaganju im u njihovim ličnim sukobima.

Priča je veoma odvojena od originala, tako da ne morate nužno da igrate prvu igru ili bilo koju od ostalih u Mysterious trilogiji da biste je cenili. Postoje neke reference na prošle događaje i likove, ali uz zgodan rezime film koji je dostupan u glavnom meniju, lako je nadoknaditi zaostatak. Tu je i veoma koristan Vodič koji dodaje unos u enciklopedijskom stilu kad god se govori o nekom liku ili događaju.

Atelier Sophie 2 - 3Ima mnogo toga za istraživanje u svetu snova, i na tipičan način atelјea, provodićete veliki deo vašeg vremena sakuplјajući materijale, boreći se sa čudovištima i, naravno, izvodeći alhemiju.

Stvari su se definitivno pobolјšale od prve igre, a oblasti koje možete da istražite su mnogo detalјnije i živahnije. Oni takođe pozajmlјuju neke mehanike igranja od Atelier Ryza, uklјučujući potrebu za pravlјenjem specifičnih alata za prikuplјanje materijala sa nekih mesta, kao što je štap za pecanje koji sakuplјa iz vode ili praćka za prikuplјanje sa drveća.

Postoje i posebna mesta za okuplјanje koja svetle i daju vam mogućnost da igrate mini igru. Svaki alat ima malo drugačiju mini-igru za igranje, ali će vam u osnovi omogućiti da pokušate da dodate određene elemente u vaše prikuplјene materijale. Mogućnost podešavanja materijala može da bude neverovatno korisna kada je u pitanju pravlјenje novih predmeta.

Alhemijski sistem je sličan originalnom, gde svaki materijal ima drugačiji oblik i drugačiji tip elementa i moraćete da ih postavite na mrežu. U zavisnosti od toga koliko je mreža puna i koji elementi se koriste, konačna stavka može da imaveoma različite efekte i nivoe kvaliteta. Takođe postoje dodatne složenosti gde možete da koristite katalizatore da promenite veličinu mreže ili da povežete materijale zajedno da biste povećali date efekte.

Atelier Sophie 2 - 4Izvođenje alhemije je u osnovi slagalica u kojoj čak i redosled kojim postavlјate materijale može da dovede do velikih razlika u krajnjem rezultatu. Kako budete dobijali pristup bolјim sirovinama i vaše razumevanje sistema raste, moći ćete da kreirate zaista moćan oklop i oružje, kao i predmete koji mogu da se koriste u borbi. To je zaista fleksibilan sistem i prilično je zarazan za pokušavnje da postignete apsolutno najbolјu statistiku o svemu što napravite. Uz to, ako niste fan mikroupravlјanja svakim korakom alhemijskog procesa, onda postoji mogućnost da samo nastavite i automatski dodate materijale. Krajnji rezultati nikada nisu tako dobri kao da to uradite sami, ali je prilično zgodna opcija ako samo treba da napravite gomilu materijala da biste ispunili zadatke.

Alhemija takođe može da se koristi za stvaranje specijalnog kamenja koje vam omogućava da promenite vreme kada istražujete. Ovo utiče ne samo na izgled područja, već i na materijale koje možete da pokupite i na koje neprijatelјe ćete da naiđete. Takođe može drastično da promeni raspored okruženja, tako da, na primer, ako aktivirate efekat sunca, možda ćete moći da presušite reku koja vam omogućava da pređete na drugu stranu. Pravo je uživanje istraživati svet i videti koje nove stvari možete da pronađete dok dobijate pristup novim vremenskim efektima.

Dok trčite okolo istražujući, naravno, naići ćete na mnoga čudovišta. Borba se vratila na tradicionalniji sistem zasnovan na potezima umesto na brži aktivniji koji se koristi u Atelier Ryza. To je prilično jednostavan sistem, ali postoji nekoliko zanimlјivih mehanika kao što je prednji i zadnji red znakova između kojih možete da prelazite. Moći ćete da prikupite TP poene koji će omogućiti likovima pozadi da zaštite one napred, kao i da ih uparite da izvedu moćni Twin Attake. Iako nema ničeg posebno inovativnog u borbi, većina borbi se prilično brzo završava i uvek je zabavno koristiti vaše alhemijske predmete da raznesete zlikovce.

Atelier Sophie 2 - 5Kada ne istražujete nestanak vašeg prijatelјa ili ne istražujete svet snova, postoji mnogo drugih aktivnosti koje će vas zaokupiti. Od istraživanja novih alhemijskih recepata, učenja novih veština, podizanja nivoa prijatelјstva i prihvatanja zahteva lokalnog stanovništva, uvek se čini da postoji nešto novo i zanimlјivo da se uradi. Neke od sporednih aktivnosti izgledaju kao zauzet posao gde ćete biti poslani da „ubijete Xs broj čudovišta“ ili „napravite Y predmet“, ali većina zadataka se može završiti dok igrate kroz priču i lako možete da ignorišezesve štovas ne zanim.

Atelier Sophie 2 je vizuelno svetovi ispred originala, ali u isto vreme na mestima izgleda malo zastarelo. Definitivno postoje neki aspekti kao što su kockasto lišće drveća ili ravne teksture zgrada koje nisu posebno impresivne, ali na sreću svi modeli likova su veoma privlačni. Sa njihovom fantastičnom odećom i divno izražajnim licima, ovo je lako najbolјe što je bilo koja Atelier igra izgledala do sada.

Atelier Sophie 2 - 6Atelier Sophie 2 uveliko pobolјšava sve iz originalne igre. Ima mnogo interesantniju priču, mnoštvo iskrenih interakcija likova i gomilu različitih sporednih aktivnosti koje će vas zaokupiti. Postati majstorski alhemičar i istražiti ovaj živahni svet snova je fantastičan način da proslavite 25 godina titula Atelier-a.

Dobro:

  • Zanimlјiva priča
  • Divni novi saputnici
  • Zanimlјiv vremenski sistem
  • Alhemija je prilično zarazna

Loše:

  • Grafika je malo zastarela
  • Neke sporedne misije se pomalo ponavlјaju

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream was last modified: 16 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream appeared first on ITNetwork.

Original Article