Prema dosadašnjim informacijama Asus bi ove godine na MWC 2018 sajam trebao donijeti barem tri nova mobitela – Zenfone 5, Zenfone 5 Lite te Zenfone 5 Max. Kako se bliži vrijeme početka sajma tako počinje stizati i sve veći broj informacija o navedenim mobitelima.

Najprije se pojavila navodna fotografija koja otkriva kako će barem jedan model imati prepoznatljivi zub na vrhu zaslona. Uređaj s fotografije neodoljivo podsjeća na Appleov iPhone X. Nedugo potom na Internetu su osvanuli i benchmark rezultati za uređaj kodnog naziva Z01RD, a za kojeg se vjeruje da je Zenfone 5.

Prema AnTuTuu, mobitel Asus Z01RD pogonit će Qualcommov Snapdragon 845, imat će 6 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Softversku stranu uređaja činit će Android Oreo u svojoj inicijalnoj inačici 8.0.

AnTuTu je otkrio kako će Z01RD imati rezoluciju zaslona od 2.246 x 1.080 točaka. Ukoliko se rezolucija pokaže kao točna to bi značilo kako je i gornja fotografija autentična.

Što se tiče samim rezultata testova AnTuTu je Asusovom Z01RD dodijelio 238.129 bodova, što ga je smjestilo iza Samsungovog Galaxyja S9+ koji će također uskoro biti predstavljen i koji je od AnTuTua dobio 265.267 bodova.

Ostale glasine govore kako će Zenfone 5 imati USB-C port, ali i da će unatoč tomu zadržati i 3,5-milmetarski audio utor. Spominju se i staklene površine s prednje i stražnje strane kućišta kao i dvostruke kamere sa stražnje strane. Sve u svemu, Zenfone 5 za sada zvuči kao pravi klon iPhonea X.

Article source: http://www.bug.hr/mobiteli/asus-zenfone-5-na-antutuu-2936