Asus je predstavio novi miš za gamere – ROG Gladius II Origin. Radi se optičkom modelu čiji je PixArt PMW3360 senzor sposoban osigurati razlučivost do 12.000 DPI-a.

Sam miš je ergonomskog dizajna, ali će prema riječima proizvođača najviše odgovarati ljubiteljima FPS naslova. Miš pored standardnih tipki i kotačića za skrolanje ima i dvije bočne tipke s lijeve strane.

Prekidače koje potpisuje tvrtka OMRON (D2FC-F-K) moguće je prema potrebi lako zamijeniti zahvaljujući push-fit sustavu ugradnje. Uz ROG Gladius II Origin miš, Asus dostavlja i dva dodatna, također OMRON-ova prekidača, ali s različitom otporom (D2F-01F).

Lijeva i desna tipka odvojene su od ostatka kućišta. Trajnost prekidača procijenjena je na 50 milijuna pritisaka. Kako je miš namijenjen gamerima, nije izostalo ni prigodno osvjetljenje – Aura RGB koje će se pobrinuti za svjetlosne efekte na donjoj i gornjoj strani kućišta te na logou tvrtke.

S računalom se spaja putem USB kabela kojeg je moguće odvojiti od kućišta, a u pakiranju dobit ćete ih dva, jedan pleteni (2 m) za po doma, drugi gumeni (1 m) za na put. Dimenzije miša su 126 x 67 x 45 milimetara, a težina 110 grama bez kabela. Službeno podržani operativni sustavi su Windows 7 i 10.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Preporučena cijena je 99,99 USD.

Article source: http://www.bug.hr/misevi/asus-predstavio-mis-za-fps-igrace-rog-gladius-ii-origin-2901