Asus lansira svoj prvi SSD

0
109

Asus nam je svima dobro poznat kao proizvođač gotovo svih vrsta hardvera, od matičnih ploča, laptopa i grafičkih kartica pa sve do pametnih telefona i monitora, kao i obilja perifernog hardvera poput tipkovnica i miševa, a najatraktivnija ponuda se odnosi na proizvode iz branda Republic of Gamers (ROG), namijenjenih gamerima.

Asus do sada u svojoj ponudi nije imao SSD-ove, no to će uskoro ispraviti, jer je na svojoj tajvanskoj Facebook stranici teasao ROG Strix SQ7 SSD.

Mada u objavio nije otkrio praviše detalja, rekao je da će to biti M.2-2280 SSD od 1 TB s PCIe 4.0 x4 sučeljem, koji dolazi s jednostavnim raspršivačem topline od grafena i trebao bi se naći u desktop računalima i laptopima te možda u PlayStation 5 konzoli.

Ulazak Asusa na SSD tržište ne bi trebao biti neko veliko iznenađenje, jer su mnogi njegovi konkurenti poput MSI-ja i Gigabytea već proizveli vlastite SSD-ove, jedino nismo sigurni je li pogodio pravi tajming za to zbog trenutnog stanja na tržištu i velikih fluktuacija u cijenama 3D NAND memorije.

S druge strane, ovo će za Asus možda zasad biti samo test, jer će mu budućnost biznisa sa SSD memorijom ovisiti o interesu korisnika za ovaj proizvod koji bi mogao biti viđen krajem ovog mjeseca na Computex sajmu u Taipeiju.

Original Article