ASUS će nastaviti proizvodnju Intelovih NUC računara

0
85
asus-ce-nastaviti-proizvodnju-intelovih-nuc-racunara

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Intel je najavio ASUS kao prvog partnera kompanije za svoj biznis mini računara NUC. Dve kompanije su sklopile neobavezujući sporazum kojim će ASUS proizvoditi, prodavati i podržavati proizvode od 10. do 13. generacije u Intelovoj NUC liniji. ASUS će takođe razviti buduće NUC dizajne.

PCPress.rs Image

Nastavak inovacija u NUC sistemskim proizvodima

Intel je nedavno naveo da završava svoje direktne investicije u svoj NUC posao i da više neće proizvoditi NUC proizvode prve strane. Nije elaborirao svoje obrazloženje, ali rad sa partnerima za nebitni posao će osloboditi resurse koje bi mogao da iskoristi da se koncentriše na pravljenje čipova. Intel je ranije rekao da je njegova zarada u prvom kvartalu premašila očekivanja, ali je njen prihod i dalje padu za 36% u odnosu na prethodnu godinu u poređenju sa rezultatima u istom periodu 2022.

U svojoj najavi o partnerstvu, Intel je naveo da ASUS ima stručnost i iskustvo u isporuci vodećih mini računara kupcima koje ga čine idealnim za nastavak inovacija i rasta u NUC sistemskim proizvodima. ASUS će osnovati novu poslovnu jedinicu pod nazivom ASUS NUC BU za sve stvari vezane za Intelov NUC. Međutim, proizvođač će dobiti neekskluzivnu licencu za Intelove NUC sisteme, što će omogućiti proizvođaču čipova.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.