Astria Ascending

0
359

Uz pomoć veterana Final Fantasy-a, Astria Ascending je predstojeći JRPG na koji trebate da obratite pažnju. Od njegovih fantastično sjajnih vizuala do partiture od strane veterana kompozitora Hitoshi Sakimoto-a (najpoznatiji po Final Fantasy 12 i Vagrant Story), ulazak u svet Orcanon-a poslastica je za čula.

Od samog početka upoznajete punu grupu od 8 heroja poznatih na ovom svetu kao Demigods. Igrate prvenstveno kao Ulan, vođa grupe, čija zabavna, ali ozbilјna ličnost vuče svet napred u vašoj avanturi. Svaki junak je s lјubavlјu detalјno opisan, poput dela konceptne umetnosti koji je oživeo.

Astria Ascending je 2D JRPG na sličan način kao što je bio Ubisoft-ov Child of Light. Vi upravlјate likom na 2D ravni u raskošnom i prelepom svetu nacrtanom rukom. Istražujete, razgovarate sa likovima i borite se protiv čudovišta poznatih kao Noises. Priča je sjajna od početka, i iako nas nije bila uvukla u prvih nekoliko sati, ipak je postavila pozornicu za neke zanimlјive lukove i izgradnju sveta, što nas je zaintrigiralo da vidimo šta ima više da kaže.

Borba je vaša standardna afera Final Fantasy sa vama i protivnicima koji prelaze na borbeni ekran gde se naizmenično mlatite. Na iznenađujuće iznenađenje, Astria Ascending uklјučuje nešto što zovu Focus, a ako ste igrali neku od Bravely Default igara ili Octopath Traveller, ovde ćete biti kao kod kuće. Focus omogućava heroju da preskoči potez kako bi pojačao napad ili manevre koje koristi grupa koja dolazi. U njihovom jedinstvenom izdanju, ove gomile Focus-a ne opstaju, pa morate da ih brzo iskoristite ili ćete na kraju izgubiti potez.

Astria Ascending Iako je bilo rano za sigurno reći, borba je bila zabavna i često nije bila preteška u prvim poglavlјima. Svaki heroj ima njegov jedinstveni skup sposobnosti ili magije u borbi i zabavno je menjati različite heroje kako bi naučili šta rade. Svaki heroj takođe ima pasivno drvo talenata i sposobnosti da se pojača kada se unaprede, tako da možete da počnete da osećate dubinu koju će igra da ima napred. Da ne spominjemo novu opremu i predmete za pronalaženje i opremanje.

Zabavu na stranu, Astria Ascending uklјučuje njenu mini igru poznatu kao J-STER, koja je igra sa novčićima sa šestougaonikom u koju postavlјate žetone da biste pokušali da okrenete protivnički žeton iskorišćavanjem označenih strana svakog heksa. Teško je za snalaženje, ali mogli smo da vidimo kako se definitivno petlјamo sa time u našm avanturama i pokušavamo da izgradimo našu kolekciju žetona.

Astria Ascending Vizuelni prikazi su izvanredni. Sve ima slikarski kvalitet, naizgled ručno nacrtano i pomalo animirano kada nije u pokretu. Gledanje nelјudskih članova grupe je poslastica (ovaj put ih ima poprilično) jer svaki ima jedinstvenu siluetu i estetiku koja uveliko oplemenjuje svet. Okruženje je raskošno dok se krećete kroz različite gradove i tamnice, često se igrajući elementima prednjeg plana i pozadine.

Dizajn zvuka, iako nije toliko uzdignut kao vizuali, koristan je, a muzika je glavna stavka. Pozadinska muzika i b battle muzika odzvanjaju starim danima Final Fantasy-a i znatiželјni smo kada cela igra bude objavljena koje će pesme biti proganjane na Spotify-u ili Youtube-u.

Astria Ascending Uživali smo u prelepom svetu Astria-e, u hirovitoj muzici i u engleskoj i japanskoj glasovnoj glumi. Koji jezik ćemo puštati kada bude objavlјen, nismo sigurni jer oba zvuče dobro, ali smo uzbuđeni što ćemo više vremena provoditi u Orcanum-u učeći sve što može da se zna u ovom fantastičnom okruženju. Ne zaboravite da Astria Ascending će biti objavlјena krajem septembra.

Astria Ascending was last modified: 3 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Astria Ascending appeared first on ITNetwork.

Original Article