Assassin’s Creed Red donosi značajnu evoluciju Anvil endžina

0
53
assassin’s-creed-red-donosi-znacajnu-evoluciju-anvil-endzina

Prošle nedelje smo izvestili o gomili novih detalja oko prethodno najavljene Ubisoftove platforme Assassin’s Creed Infinity. Od tada je otkriveno još toga, sa insajderima koji tvrde da će ovi naslovi koristiti evoluiranu verziju njegovog ‘Anvil’ endžina.

Kako je izvestio Insider-Gaming, sledeća faza naslova Assassin’s Creed će biti sve preklopljene u Ubisoftov nadolazeći AC: Infinity game hub. Ovu novu eru će započeti Assassin’s Creed Red – dugo željeni unos sa feudalnim Japanom koji bi trebao da izađe negde ove godine.

Prema izveštaju, AC: Red će biti prvi naslov koji koristi evoluiranu verziju Anvil Enginea. Nazvan ‘Anvil Pipeline’, ova nova iteracija endžina bi trebalo da pomogne svim različitim AC studijima širom sveta “da rade iz jedne ujedinjene grane, umesto da imaju različite verzije i grane.”

Kako tvrdi Insider-Gaming, jedna od prednosti ovog novog motora je da će omogućiti globalno osvetljenje sa ray-tracingom i virtuelnu geometriju – od kojih će prvo verovatno imati značajan uticaj na grafičku vernost i realizam.

Još jedna prednost ovog novog endžina je da je zahtevao potpunu rekonstrukciju mnogih sistema serije, uključujući “animacije, njen sistem parkoura, dinamičko vreme, i još mnogo toga” – što znači da bi igrači trebali da primete mnoge promene i poboljšanja na svim frontovima.

Drugi aspekti AC: Red koji su bili modifikovani uključuju borbu i stealth. Iako možda nisu baš revolucionarni kao promene endžina, ova dva primarna aspekta su poboljšana. Borba bi trebalo da bude donekle slična AC: Valhalla, ali sa “mnogo više krvoprolića, uključujući krv, i odrubljivanja glava.”

Skrivanje je videlo značajnija poboljšanja u gameplayu, sa igračima koji mogu da “uguše baklje, sakriju se u visokoj travi i žbunju, i čak leže kad god žele.”

Assassin’s Creed Origins iz 2017. godine označio je sledeći korak u AC formuli, i na osnovu onoga što je do sada podeljeno, čini se da će AC: Red biti njegov naslednik u tom pogledu. Nadamo se da će obnovljeni endžin omogućiti značajno poboljšano iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More