Assassin’s Creed Mirage je započeo kao DLC za AC Valhalla

0
64
assassin’s-creed-mirage-je-zapoceo-kao-dlc-za-ac-valhalla

Široko je izveštavano da je Assassin’s Creed Mirage počeo kao Assassin’s Creed Valhalla DLC. Ubisoft nije baš priznao te izveštaje do sada, jer se nedavno otvorio o ranim verzijama projekta.

Kako je izvestio Game Informer, kreativni direktor Stephane Boudon rekao je da je tim želeo da Valhalla protagonist Eivor putuje na Bliski Istok za sledeći Valhalla DLC. Prethodni DLC doveo je heroja u Francusku, Irsku i carstvo Svartalfheim, tako da bi Bliski Istok bio samo još jedna stanica na njihovom putovanju.

„Na početku smo radili na Assassin’s Creed Valhalla i DLC-u, i ideja se pojavila da stvorimo specifično proširenje za Valhalla i vratimo se na Bliski Istok“, rekao je Boudon. „Želeli smo, kao dugogodišnji fanovi serijala, da se vratimo u ovu sredinu [i te] vajbove. A bilo je i blizu 15. godišnjice brenda. Dakle, to je za nas bilo nešto što smo želeli da vratimo igraču.“

Međutim, Boudon je primetio da je predlog prošao tako dobro da je odobren da bude samostalna igra. Prema Boudonu, Mirage je bio samo DLC nekoliko nedelja jer se tim nadao da će postati svoja stvar.

„Zabavno je jer smo uradili pun posao za predlog za DLC, ali na kraju smo već videli na radu na predlogu da bi to moglo biti nešto pa na kraju smo [završili] prezentaciju sa: ‘Ali može biti više’“, rekao je Boudon. „Pa smo malo gurnuli i uspelo je i bilo je divno za sve.“

Mirage se čini kao da balansira između DLC-a i potpuno razvijenog naslova, jer će biti kraći od tri najnovija unosa, kao i manje skup, ali veći od bilo kog Assassin’s Creed DLC-a do sada. Međutim, taj opseg ga stavlja u skladu sa ranim naslovima franšize, što odgovara onima koji su se protivili naduvanosti RPG elementima u skorijim izdanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More