Asphalt igre preuzelo milijardu korisnika, a Asphalt 9 stiže na Xbox One i Series X

0
59

Gameloft već 16 godina radi na Asphalt serijalu koji je prešao broj od milijardu preuzimanja računajući sve platforme. Besplatna trka se prvi put pojavila 2005. na Nintendo DS ručnoj konzoli, a kasnije je prebačena na Nokijin prvi gejming telefon N-Gage. Od Asphalt Urban GT naslova do danas, franšiza je prisutna na Nintendo Switch-u i mobilnim telefonima, a kompanija planira da se proširi i na Xbox Series X i Xbox One sa Asphalt 9: Legends naslovom.

Arkadna trka bi trebala uskoro da se pojavi na ovim konzolama, a podržavaće i krosplej i kros-sejv opcije za igrače na Windows 10. Ove vesti prati i obaveštenje da će 26. aprila biti ubačeni novi događaji u Asphalt 8: Airborne i Asphalt 9: Legends, koji će biti vremenski ograničeni.

Vrlo impresivan uspeh, ali moramo i zapamtiti da se radi o besplatnoj igri, a uračunata su samo skidanja igre, što znači da verovatno i vaš dragi pisac ulazi u statistiku, iako verovatno nisam proveo duže od sat vremena u nekoj od ovih igara. Ima ih devet pa ćete oprostiti ako ne mogu da se setim koji deo sam zapravo probao.

The post Asphalt igre preuzelo milijardu korisnika, a Asphalt 9 stiže na Xbox One i Series X appeared first on PLAY!.

Original Article