Ark: Survival Ascended remake izašao za PC, konzolna verzija odložena

0
57
ark:-survival-ascended-remake-izasao-za-pc,-konzolna-verzija-odlozena

Microsoft je u poslednjih nekoliko godina nekoliko puta sarađivao sa developerima iza igre Ark: Survival Evolved. Ark 2 je najavljen na Xbox konferenciji, a Microsoft je pomogao u finansiranju sa Game Pass ponudom od prvog dana. Pre nego što dođemo do nastavka, Studio Wildcard nas vraća originalnoj igri u remasterizovanom/rimejkovanom obliku.

Ark: Survival Ascended je najavljen pre dosta vremena, ali vesti o njemu su od tada bile tihe. Nova unapređena verzija igre prelazi na Unreal Engine 5, sa novim grafičkim funkcijama koje poboljšavaju vizuale. Tokom Xbox Partner Previewa, konačno smo dobili prvi pogled na Ark: Survival Ascended u akciji.

Fensi nove grafičke funkcije nisu jedina promena ovde. Ark: Survival Ascended će takođe imati cross-platform gejemplej, kao i cross-platform modding, donoseći kompatibilne modove na konzole za Ark po prvi put. Igra će imati ugrađeni CurseForde mod browser, omogućavajući igračima da brzo pregledaju i instaliraju nove modove. Pored toga, developeri osnažuju tvorce modova sa novim Ark Devkitom, koji će biti dostupan preko Epic Games launchera – što ima smisla, jer je ovo Unreal Engine igra.

Ark: Survival Ascended je objavljen danas za PC, dok je konzolna verzija odložena za novembar. Nova verzija će takođe sadržati sve prethodne DLC dodatke izdate za Survival Evolved u svom originalnom obliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More