ARK Investment Management Povećala Udeo u Robloxu

0
80
ark-investment-management-povecala-udeo-u-robloxu

Summary

ARK Investment Management LLC je povećao svoj udeo u Roblox Co. za 3,2% tokom drugog kvartala, prema nedavnoj prijavi koju je podnela Securities and Exchange Commission (Komisija za hartije od vrednosti i berze). Institucionalni investitor sada poseduje 9.318.548 akcija kompanije, […]

ARK Investment Management Povećala Udeo u Robloxu

ARK Investment Management LLC je povećao svoj udeo u Roblox Co. za 3,2% tokom drugog kvartala, prema nedavnoj prijavi koju je podnela Securities and Exchange Commission (Komisija za hartije od vrednosti i berze). Institucionalni investitor sada poseduje 9.318.548 akcija kompanije, što predstavlja oko 2,5% njenog investicionog portfelja i čini je 15. najvećim vlasnikom. Na kraju drugog kvartala, ARK Investment Management LLC je posedovao oko 1,66% Roblox-a, ukupne vrednosti od 375.537.000 dolara.

Još neki institucionalni investitori i hedž fondovi su pokazali interesovanje za Roblox. Allworth Financial LP je povećao svoj udeo u kompaniji za 31,5% tokom prvog kvartala, dok je Charles Schwab Investment Management Inc. dodao 1,1% na svoju poziciju. Natixis je povećao svoj udeo za 423,8% tokom četvrtog kvartala, a K.J. Harrison & Partners Inc. je stekao novu poziciju u kompaniji tokom prvog kvartala. KBC Group NV je takođe povećala svoj udeo za 400,5% tokom prvog kvartala. Ukupno gledano, institucionalni investitori trenutno poseduju 69,92% akcija Roblox-a.

Nekoliko istraživačkih firmi je dalo ocene i ciljne cene za Roblox. Canaccord Genuity Group, Morgan Stanley, Stifel Nicolaus, Truist Financial i Needham & Company su se sve izjasnile o ovoj akciji. Prosečna ocena trenutno iznosi „Hold“, sa konsenzusnom ciljnom cenom od 38,36 dolara.

Roblox Co. je trgovao po ceni od 27,91 dolara tokom trgovanja u podne u petak, sa 20.176.176 akcija koje su razmenjene. Najniža vrednost akcija u proteklih 12 meseci iznosila je 25,32 dolara, a najviša 47,67 dolara. Prihod Roblox-a u poslednjem kvartalu iznosio je 780,69 miliona dolara, što je povećanje od 22,0% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U vezi unutrašnjih aktivnosti kompanije, direktor Gregory Baszucki je prodao akcije kompanije, dok je finansijski direktor Michael Guthrie takođe prodao akcije u posebnoj transakciji. Insajderi su prodali ukupno 981.875 akcija u poslednjem kvartalu, što predstavlja 27,67% ukupnog broja akcija kompanije.

Roblox Corporation je online platforma za zabavu koja nudi razne alate i aplikacije za razvojne programere i kreatore da izgrade i upravljaju 3D iskustvima. Platforma kompanije uključuje Roblox Studio, Roblox Client, Roblox Education i Roblox Cloud.

Read More