Arcade Spirits

0
603

Arcade Spirits je romantični vizuelni roman postavlјen u alternativnu budućnost, gde se pad video igara u 80-ima nikada nije dogodio. Zamislite: sada zloglasna E.T. igra je zadržana sve dok nije mogao da se proizvede naslov višeg kvaliteta, što znači da Atari nije morao da odbaci stotine hilјada neprodatih primerka u pustinji. Industrija igara razvijala se umesto da pretrpi gotovo kataklizmični pad zarade. Čini se čudnim događajem da se odabere kao žarište lјudske istorije, ali to zaista znači da na ovoj vremenskoj liniji arkade uspevaju i da obiluju na ulicama poput kafića.

Ono što ne uspeva je glavni junak. Borili su se od jednog slabo plaćenog posla do drugog i tek su ponovo postali višak. Stres i briga zbog neuspeha da pronađu bilo kakvu finansijsku stabilnost su situacije sa kojima mnogi mogu da se povežu. To može da dovede do toga da samo preživlјavate, a ne zapravo i živite. Srećom, vaš cimer je od velike pomoći da vam preporuči novu aplikaciju za telefon koja će vam pomoći da vratite vaš život na pravi put. Sa vašim novim digitalnim AI asistentom polažete intervju u arkadi. Nakon što ga razvalite, započinje vaš novi život kao poslužitelј u arkadi.

Pošto je ovo vizuelni roman, nećete moći da se šetate i iskušavate radosti arkadnih mašina. Umesto toga, ovo je igra o izgradnji odnosa sa lјudima. Na vama je da želite da bilo koji od njih bude romantičan ili biste radije da imate samo prijatelјstvo. Provešćete mnogo vremena upoznavajući vaše kolege, kao i neke stalne kupce, tako da je to dobar posao koji zabavlja gomilu.

Arcade SpiritsIgra nudi raznolikost, ne samo u tipovima ličnosti na koje ćete naići, već i u nacionalnosti i tipu tela. Dakle, ako tražite romantiku, mora da postoji bar jedna osoba koju ćete želeti kao vašeh igrača 2. Pisanje za svaki lik je dobro urađeno i oni imaju puno srdačnih trenutaka. Nјihove ličnosti neće skrenuti predaleko od vaših prvobitnih utisaka o njima, ali to nije nužno loše. Što ih više upoznajete to ćete više želeti da im pomognete da ostvare njihove snove.

Arcade SpiritsZapravo je prilično iznenađujuće da iako priča i likovi nisu najkompleksniji, na kraju ćete se osećati prilično zaokuplјeni onim što se događa. Priča je ispričana na tako šarmantan način da ne možete a da ne želite da je vidite do kraja. Igra se bavi nekim ozbilјnijim pitanjima, ali čak i kada posmatrate stvari poput mentalnog zdravlјa, igra to čini na način koji vam ostavlјa osećaj da se nadaju, a ne depresivnost.

Iako postoji glasovna gluma, nisu svi redovi u igri izraženi. Na kastingu se uglavnom radi na glumcima koji zaista uspevaju da ožive njihov lik. Jedina greška je britanski lik, gde glumac ne uspeva da pokupi akcenat; ima tendenciju da skreće prema australijskom, ali lik je toliko simpatičan da je to lako oprostiti. Neke od upotreblјenih glasovnih talenata verovatno su vam poznati – posebno treba napomenuti rivalskog arkadnog vlasnika, kojem je glas pozajmio Mark Meer iz Mass Effect-a i Dragon Age slave. Nјegov glas samo kaplje sa zlom i on izvršava sjajan posao čineći vas da ga ne volite.

Arcade SpiritsUmetnički stil svih lokacija koje posećujete i svih likova koje sretnete je veoma privlačan i živopisan. Nažalost, to postaje malo primetnije da lik igrača ima prilično blag dizajn u poređenju sa svima drugima. Na početku igre date su mogućnosti za prilagođavanje glavnog junaka, što je prilično jedinstveno za vizuelni roman. Međutim, mogućnosti su prilično ograničene. Uvek ćete biti dvopolno izgledajuća osoba sa vitkom konstrukcijom i vrećastom odećom, ali možete da promenite stil kose, boju odeće i vaše omilјeno izgovaranje. Lepo je imati mogućnosti, ali šteta je što ih nema više.

Ipak ćete morati da oblikujete ličnost glavnog junaka. Odabirom određenih vrsta odgovora u razgovorima možete da postanete raspoloženiji, šalјiviji, brižniji ili ravniji ako tako želite. Lepo je kako način na koji odlučite da odgovorite utiče na to kako će protagonist reagovati na određene situacije. To takođe nudi malo više ponovlјivosti, jer možete da vidite kako će drugačiji tip ličnosti postupiti u situaciji.

Ovde su sve standardne stvari koje biste očekivali od vizuelnog romana, uklјučujući više završetaka, kao i mogućnost preskakanja prethodno pročitanog teksta. U igri postoje čak i određene tačke u kojima možete da birate između obilaska različitih područja. Zbog toga je zabavno igrati igru više puta da biste videli šta će se dogoditi ako pomognete drugom prijatelјu. Taktovi glavne priče su uvek isti, ali morate da vidite kako se stvari odigravaju iz nešto drugačijeg ugla pripovedanja.

Arcade Spirits je vizuelni roman sa raznolikim setom likova za romantiku ili druženje. Žanr zaista ne donosi ništa novo, ali likovi su šarmantni i živopisna arkadna postavka nudi zabavan nostalgičan osećaj. Priča nudi puno srdačnih trenutaka zbog kojih ćete se zaista brinuti o mnogim likovima i želeti da igrate igru više puta. Iako je to jednostavna igra, ona je svakako vredna vašeg vremena.

Arcade Spirits was last modified: 2 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Arcade Spirits appeared first on ITNetwork.

Original Article